Nieuws

Blijf op de hoogte van alles op het gebied van toegankelijkheid. Hier vindt u het laatste nieuws over Stichting Accessibility en toegankelijkheid in het algemeen. Deze informatie kun je ook bekijken via onze RSS Feed. Meer nieuws en informatie over Accessibility? Volg ons via Twitter of abonneer je op onze nieuwsbrief.

4 juni 2020

Inclusieve webinars

Daar waar een fysieke training voor iedereen te volgen is, hoeft dit niet zo te zijn voor online trainingen of webinars. Er is een grotere afstand tussen participant en spreker en daardoor kan het voorkomen dat er, onbedoeld, iemand niet deel kan nemen aan een webinar omdat deze niet toegankelijk wordt aangeboden.
Wat kun je doen om jouw webinar zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor iedereen?

Lees verder over 'Inclusieve webinars'
3 juni 2020

Virtuele roadshow digitale Toegankelijkheid

Voldoet jouw organisatie al aan de wettelijke verplichting voor digitale toegankelijkheid? Logius en BZK organiseren in juni en juli een virtuele roadshow DigiToegankelijk. Je kunt diverse webinars volgen met advies en praktische uitleg over een goede aanpak voor digitale toegankelijkheid en hoe te voldoen aan de wettelijke verplichting. Neem jij ook deel?

Lees verder over 'Virtuele roadshow digitale Toegankelijkheid'
26 mei 2020 Screenshot WCAG 2.1 richtlijnen

Richtlijnen voor toegankelijke websites, online documenten en apps nu ook beschikbaar in het Nederlands

De internationale richtlijnen voor toegankelijkheid moeten vanaf 23 september 2020 worden toegepast op alle websites van overheden. Die nieuwste versie van de richtlijnen is nu officieel vertaald naar het Nederlands. De geautoriseerde vertaling bevat een groot aantal aanbevelingen om websites, online documenten en mobiele applicaties toegankelijker te maken voor mensen met functiebeperkingen, zoals visueel, auditief, motorisch of cognitief.

Lees verder over 'Richtlijnen voor toegankelijke websites, online documenten en apps nu ook beschikbaar in het Nederlands'
16 april 2020

Corona-apps moeten toegankelijk zijn

Corona-apps moeten toegankelijk zijn voor iedereen, dus ook voor mensen met een visuele, auditieve, verstandelijke en/of motorische beperking. Daar roept de Oogvereniging samen met Ieder(in), het Bartiméus fonds, Stichting Accessibility en het Oogfonds in een brief aan Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees verder over 'Corona-apps moeten toegankelijk zijn'
31 maart 2020

Hoe toegankelijk zijn videoconferentie tools

Vanwege de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt er veel thuis gewerkt. Videobellen is nog nooit zoveel gebruikt als in de laatste weken. Maar hoe toegankelijk zijn eigenlijk die programma’s waarmee je kunt videobellen, zoals Zoom, Hangouts of Teams? Bijvoorbeeld voor mensen met een beperking?

Lees verder over 'Hoe toegankelijk zijn videoconferentie tools'
18 maart 2020 Corona-virus

Dienstverlening Accessibility en Corona-maatregelen

De maatregelen in verband met het coronavirus vragen de komende tijd veel van iedereen. Ook wij gebruiken creatieve (digitale) oplossingen om zoveel mogelijk door te kunnen werken.

Lees verder over 'Dienstverlening Accessibility en Corona-maatregelen'
5 maart 2020

Nieuwe award tegen digitale uitsluiting door bedrijven

Vandaag is de Web Accessibility Award - een publieksprijs voor de meest toegankelijke webshop van Nederland - gelanceerd. De award is een initiatief van de Nationale Denktank, en heeft als doel om bedrijven te stimuleren hun online winkels open te stellen voor alle Nederlanders.

Lees verder over 'Nieuwe award tegen digitale uitsluiting door bedrijven'
20 februari 2020 Ellen van Latum

Ellen van Latum overleden

Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze collega Ellen van Latum.

Lees verder over 'Ellen van Latum overleden'
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.