Nieuws

Blijf op de hoogte van alles op het gebied van toegankelijkheid. Hier vindt u het laatste nieuws over Stichting Accessibility en toegankelijkheid in het algemeen. Deze informatie kun je ook bekijken via onze RSS Feed. Meer nieuws en informatie over Accessibility? Volg ons via Twitter of abonneer je op onze nieuwsbrief.

26 mei 2020 Screenshot WCAG 2.1 richtlijnen

Richtlijnen voor toegankelijke websites, online documenten en apps nu ook beschikbaar in het Nederlands

De internationale richtlijnen voor toegankelijkheid moeten vanaf 23 september 2020 worden toegepast op alle websites van overheden. Die nieuwste versie van de richtlijnen is nu officieel vertaald naar het Nederlands. De geautoriseerde vertaling bevat een groot aantal aanbevelingen om websites, online documenten en mobiele applicaties toegankelijker te maken voor mensen met functiebeperkingen, zoals visueel, auditief, motorisch of cognitief.

Lees verder over 'Richtlijnen voor toegankelijke websites, online documenten en apps nu ook beschikbaar in het Nederlands'
16 april 2020

Corona-apps moeten toegankelijk zijn

Corona-apps moeten toegankelijk zijn voor iedereen, dus ook voor mensen met een visuele, auditieve, verstandelijke en/of motorische beperking. Daar roept de Oogvereniging samen met Ieder(in), het Bartiméus fonds, Stichting Accessibility en het Oogfonds in een brief aan Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees verder over 'Corona-apps moeten toegankelijk zijn'
31 maart 2020

Hoe toegankelijk zijn videoconferentie tools

Vanwege de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt er veel thuis gewerkt. Videobellen is nog nooit zoveel gebruikt als in de laatste weken. Maar hoe toegankelijk zijn eigenlijk die programma’s waarmee je kunt videobellen, zoals Zoom, Hangouts of Teams? Bijvoorbeeld voor mensen met een beperking?

Lees verder over 'Hoe toegankelijk zijn videoconferentie tools'
18 maart 2020 Corona-virus

Dienstverlening Accessibility en Corona-maatregelen

De maatregelen in verband met het coronavirus vragen de komende tijd veel van iedereen. Ook wij gebruiken creatieve (digitale) oplossingen om zoveel mogelijk door te kunnen werken.

Lees verder over 'Dienstverlening Accessibility en Corona-maatregelen'
5 maart 2020

Nieuwe award tegen digitale uitsluiting door bedrijven

Vandaag is de Web Accessibility Award - een publieksprijs voor de meest toegankelijke webshop van Nederland - gelanceerd. De award is een initiatief van de Nationale Denktank, en heeft als doel om bedrijven te stimuleren hun online winkels open te stellen voor alle Nederlanders.

Lees verder over 'Nieuwe award tegen digitale uitsluiting door bedrijven'
20 februari 2020 Ellen van Latum

Ellen van Latum overleden

Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze collega Ellen van Latum.

Lees verder over 'Ellen van Latum overleden'
22 september 2019 Staatssecretaris Raymond Knops - (c) rijksoverheid

Nieuwe overheidswebsites en apps moeten vanaf nu toegankelijk zijn

Vanaf maandag 23 september 2019 moeten nieuwe websites en apps van de Nederlandse overheid toegankelijk zijn. Dit geldt voor sites gebouwd na 23 september 2018. Vanaf 23 september 2020 geldt dit voor alle websites en apps.

Lees verder over 'Nieuwe overheidswebsites en apps moeten vanaf nu toegankelijk zijn'
26 juni 2019 Brainstorm app

Studenten ontwikkelen brainstorm app voor blinden

Afgelopen week presenteerden studenten CMD- en ICT van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) een aantal vernieuwende creatieve oplossingen om blinden en slechtzienden mee te laten doen aan brainstormsessies.

Lees verder over 'Studenten ontwikkelen brainstorm app voor blinden'
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.