Avonturenpark Hellendoorn werkt aan toegankelijkheid

Nieuws
Afbeelding met de bewegwijzering naar diverse attracties..

Van de website tot de parkeerplaats: een pretpark toegankelijk maken is best een uitdaging. Avonturenpark Hellendoorn zocht ons op voor advies. Hoe maken zij hun park zo toegankelijk mogelijk voor iedere bezoeker?

Afgelopen zomer brachten Yvonne Vrijhof en Rob Verbene, onze Adviseurs Toegankelijkheid, een bezoek aan het Avonturenpark Hellendoorn. Niet voor een ritje in de achtbaan, maar voor een toegankelijkheidsonderzoek. Het attractiepark wilde graag weten: hoe maken wij ons park zo toegankelijk mogelijk voor bezoekers met een visuele en fysieke beperking?

Voorafgaand aan het onderzoek werd het park bezocht door een aantal ervaringsdeskundigen. Daarna hebben Yvonne en Rob, gewapend met camera en meetapparatuur, de toegankelijkheid van Hellendoorn in kaart gebracht. Zij hebben o.a. gekeken naar de website, parkeerplaatsen, (de route naar) de entree, de kluisjes en toiletten. Ook hebben zij een aantal attracties en de horeca bezocht.

Aanbevelingen

Alle uitkomsten worden op dit moment verwerkt in een rapport. Daarna gaat Accessibility samen met de directie van  Avonturenpark Hellendoorn in gesprek om te kijken met welke aanbevelingen zij nu al aan de slag kunnen en welke acties dan wel aanpassingen zij op lange termijn kunnen inzetten.

Een mooie samenwerking tussen Accessibility en Avonturenpark Hellendoorn. Samen maken we het park geschikt voor een zo toegankelijk mogelijk dagje uit, voor iedere bezoeker!

Meer weten?
Kun jij ook hulp gebruiken bij het toegankelijk maken van jouw locatie? Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur Toegankelijkheid Yvonne Vrijhof, via yvrijhof@accessibility.nl

Contact

Afbeelding van Yvonnen Vrijhof

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Yvonne Vrijhof