Accessibility nieuwe Partner in Onderwijs van Hogeschool Utrecht

Nieuws
Aan een tafel zitten twee personen die een samenwerkingsovereenkomst tekenen voor een partnerschap. Achter deze twee personen staan nog twee andere betrokken personen. Allen blij met dit partnerschap.

Toegankelijkheid onderdeel van het curriculum.  

Sinds enkele jaren verzorgt Stichting Accessibility gastcolleges en workshops over toegankelijkheid aan studenten van de Hogeschool Utrecht en vanaf 26 januari is deze samenwerking bekrachtigd in een partnerschap. Als officiële partner van de hogeschool gaat Accessibility actief meedenken over het curriculum van de ict-opleidingen. De Hogeschool Utrecht is een van de koplopers in Nederland als het gaat om lesgeven over (digitale) toegankelijkheid.  

Arja Boer, kwartiermaker: “We laten de studenten op verschillende manieren kennis maken met digitale toegankelijkheid. Zo gaan ze tijdens hun eerste jaar in gesprek met een ervaringsdeskundige en leren ze in het tweede jaar om een toegankelijke website te bouwen. In het 3e jaar zit nog meer verdieping. Afgelopen jaar hebben studenten een VR game ontwikkeld waarbij het voor de gamebeleving niet uitmaakt of je wel of geen visuele beperking hebt.” 

Digitale toegankelijkheid op de kaart 

“Ik ben blij met deze stap in de relatie met de hogeschool. Er is al veel uitwisseling tussen Accessibility en de studenten en ons doel is om toegankelijkheid nog meer op de kaart te zetten. Zodat de (digitale) producten die ze nu en in de toekomst ontwikkelen ook voor mensen met een (visuele) beperking toegankelijk zijn,” aldus Boer. 

Mocht je meer willen weten over wat Accessibility kan betekenen om ook op jouw opleiding aan de slag te gaan met het onderwerp toegankelijkheid en inclusief design? Neem dan contact op met Arja Boer: aboer@accessibility.nl of bel 030-2398270.   

Contact

Portret Arja Boer

Ook jouw organisatie voor iedereen toegankelijk maken?

Arja Boer

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.