Zuiderzeemuseum en Accessibility samen gaan voor een nog inclusievere samenleving

Nieuws
Tekening entree Zuiderzeemuseum

Er zijn bij het Zuiderzeemuseum ontwerpplannen voor het renoveren van het entreepaviljoen en het herinrichten van het toegangsplein, het vertrekpunt van de boot naar het buitenmuseum.

Het Zuiderzeemuseum heeft Accessibility gevraagd om mee te denken over het ontwerp op het gebied van fysieke en visuele toegankelijkheid. Dit betekent dat we als Accessibility advies geven over de meest optimale toegankelijkheid voor bezoekers met een visuele- en motorische beperking. Uiteraard kijken we naar een zo inclusief mogelijk advies, toegankelijk voor iedereen. 

We zijn gestart met het entreepaviljoen. In een later stadium volgt het toegangsplein. 

Het ontwerp is door ons beoordeeld op toegankelijkheid. Een advies over bijvoorbeeld de toegankelijkheid van de informatiebalie / kassa, de gewenste contrastverschillen tussen vloeren, wanden en objecten, de juiste hoogtes en manoeuvreerruimtes, de bewegwijzering en de doorloop naar de boot. 

Voor verdere vervolgstappen gaan Accessibility en het Zuiderzeemuseum weer met elkaar om tafel. 

Een mooi project, waarin  we de samenwerking zien met de architect, Zuiderzeemuseum en Accessibility en samen gaan voor een nog inclusievere samenleving! 

Contact

Afbeelding van Yvonnen Vrijhof

Ook jouw organisatie voor iedereen toegankelijk?

Yvonne Vrijhof

1 + 1 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier =?' geef een '6' op.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.