Hoe ga je aan de slag met toegankelijkheid?

Hoe je aan de slag gaat met toegankelijkheid verschilt per situatie. Of je nu begint met een toegankelijke website of ontvangstbalie: wij adviseren en helpen bij alle mogelijke vragen op het gebied van toegankelijkheid. Voordat we starten bespreken we je doelen. Waar wil je naartoe en hoe realiseer je dat? Toegankelijkheid is immers pas écht geslaagd als het werkt in de praktijk.

Ken je dat rapport dat alsmaar in je mailbox blijft hangen? Of die goede voornemens die je mee naar huis neemt na een trainingsdag? Veel investeringen komen niet tot uitvoering. En dat is zonde. Niet alleen van de tijd en het geld dat het heeft gekost, maar vooral omdat we dan niks verbeteren aan de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Op die manier blijven locaties, websites en openbare ruimtes ontoegankelijk voor heel veel mensen. Daarom zetten wij onze expertise graag zó in dat deze ook echt toegepast wordt in jouw organisatie. Dat zie je terug in onze manier van werken.

Morgen Aan De Slag

Met ons Morgen Aan De Slag-plan werken we met jou naar duurzame borging van toegankelijkheid in je organisatie. We beginnen met het in kaart brengen van jouw situatie. Dit kan door middel van een audit, onderzoek of startgesprek met onze experts. Zij toetsen aan de hand van standaarden, richtlijnen en gevalideerde onderzoeksmethodes jouw website of locatie; zelf of met hulp van ervaringsdeskundigen. Hieruit volgt een rapportage. Dit rapport lichten we vervolgens helder aan je toe met een duidingssessie. Zodat deze waardevolle informatie niét in je mailbox blijft hangen.

Dan is het tijd voor de opvolging. Welke collega’s in jouw organisatie spelen hierin een belangrijke rol? Deze groep nodigen we, als daar behoefte aan is, uit voor een bewustwordingssessie over toegankelijkheid. Onder begeleiding van één van onze procesbegeleiders vertalen zij de rapportage naar jullie organisatie. Hiervoor gebruiken we diverse actieve werkvormen. De uitkomsten zetten we om in een plan met stappen om op korte, middellange en lange termijn te bouwen aan een toegankelijk en/of gebruiksvriendelijk eindproduct. Zo ontdek jij dus hoe je morgen aan de slag kunt.

Begeleiding tot het eind

Kun je dat niet alleen? We bespreken graag hoe onze experts kunnen helpen bij de implementatie van het plan. Dit doen we door trainingen, consultancy en training op de werkvloer. Elk traject is zo opgebouwd dat we kennis delen, voordoen, meedoen en loslaten. Door middel van gesprekken waarin we de borging evalueren, houden we gedurende het gehele traject een vinger aan de pols. Zo zorgen we samen dat toegankelijkheid ook echt vorm krijgt in jullie praktijk.