VGZ haalt als eerste app twee sterren voor Waarmerk drempelvrij.nl!

Nieuws

Wij mochten de VGZ app testen op toegankelijkheid. Het resultaat is een toegankelijke app met AA status. Hiermee zijn de maximale twee sterren voor het Waarmerk Drempelvrij.nl een feit!

Met het Waarmerk drempelvrij.nl laat VGZ zien dat hun app voor iedereen goed toegankelijk is, ook voor mensen met een beperking. Wij feliciteren VGZ met deze bijzondere prestatie en vroegen Michelle Eeltink, Expert Digitaal bij VGZ naar hun motivatie om de VGZ app te laten testen.

“Wist je dat 25% van alle Nederlanders 1 of meer beperkingen heeft? Denk bijvoorbeeld aan kleurenblind zijn, dyslexie hebben of moeite hebben met digitale kanalen. De verwachting is dat dit aantal door vergrijzing nog verder zal stijgen. Daarnaast kan iemand ook wel eens te maken hebben met een tijdelijke beperking, zoals een gebroken arm. Als coöperatie VGZ willen we er voor al deze mensen zijn. Dan moeten we dus zorgen dat onze website en app voor iedereen in elke situatie te gebruiken is.”

Al 2,5 jaar aan de slag met toegankelijkheid

Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van een toegankelijke app of website is een heel proces. Het start vaak bij een duidelijke visie op toegankelijkheid. Zo ook bij VGZ: “Ongeveer 2,5 jaar geleden zijn we bij coöperatie VGZ gestart met het toegankelijk maken van onze digitale diensten. Iedereen moet gebruik kunnen maken van onze website en app. We noemen dat digitale inclusie. Zonder een toegankelijke website of app is het lastig om de juiste informatie te vinden én begrijpen. Die toegankelijkheid zorgt er dus voor dat iedereen digitaal mee kan doen.”

Waarmerk Drempelvrij.nl mooie aanmoediging

Het Waarmerk drempelvrij.nl is een mooie aanmoediging om toegankelijkheid verder binnen VGZ te borgen. Dat ze goed op weg zijn is nu duidelijk: als eerste app in Nederland kreeg de VGZ app het Waarmerk Drempelvrij.nl op AA niveau. Dat betekent dat de VGZ app door iedereen te gebruiken is. Ook als je slechtziend bent, of de telefoon minder goed kunt bedienen. Bij VGZ zien ze  dit als een mooie aanmoediging om verder te gaan met het doorvoeren van toegankelijkheid. De ambitie van VGZ is helder: “We willen niet alleen dat de VGZ app, maar ook onze websites en apps van alle merken van Coöperatie VGZ voor iedereen in elke situatie te gebruiken zijn.”

De gouden tip van Michelle is om elkaar op te zoeken.  “De afgelopen 2,5 jaar hebben we veel geleerd en dat doen we nog steeds. Van elkaar, maar ook van ervaringsdeskundigen en Stichting Accessibility. Laten we alle kennis samenbrengen én elkaar vaker opzoeken. Zo zorgen we er samen voor dat de digitale wereld voor iedereen toegankelijker wordt.” 

Meer weten?

Wil jij de app van jouw organisatie ook laten testen op toegankelijkheid? Neem dan contact op met onze adviseur en projectleider Sandra Visser via svisser@accessibility.com. Wij helpen je graag verder!

Contact

Portret Sandra Visser

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Sandra Visser

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.