Waarmerk drempelvrij.nl voor InteraktContour

Nieuws
laptop met homescherm van InteraktContour

Vorige maand heeft InteraktContour voor hun nieuwe website het Waarmerk drempelvrij.nl ontvangen.  Met het Waarmerk drempelvrij.nl laat je zien dat je website voor iedereen goed toegankelijk is, ook voor mensen met een beperking.

Als een website digitaal toegankelijk is, kan deze door alle bezoekers goed worden gebruikt. Ook is de website dan beter vindbaar in zoekmachines. Het is dus van belang om hier aandacht aan te besteden.

Stichting drempelvrij.nl zet zich in voor de toegankelijkheid van internet voor iedereen en gebruikt hiervoor onder andere het Waarmerk drempelvrij.nl.

Het Waarmerk drempelvrij.nl wordt uitgereikt na een WCAG-EM inspectie. De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) zijn de internationale richtlijnen waar een toegankelijke website aan moet voldoen om het Waarmerk drempelvrij.nl te behalen.  Accessibility is één van de drie officiële inspectie-instellingen. 

De inspectie kan plaatsvinden op  twee drempelvrij niveaus.  Deze komen overeen met het niveau A en AA van de WCAG. Het aantal sterren onder het Waarmerk logo toont het niveau van de website.

InteraktContour biedt gespecialiseerde zorg aan volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of een tumor. Zij hebben de afgelopen jaren hun huisstijl aangepast om deze prikkelarm te maken met zo weinig mogelijk beelden. Deze stijl werd vervolgens met inbreng van hun cliënten vertaald naar een nieuwe website. De  wens was om te zorgen dat deze website optimaal toegankelijk zou zijn. Accessibility heeft op verzoek de inspectie hiervoor uitgevoerd, en na wat aanpassingen heeft de website interaktcontour.nl  in december 2021 het Waarmerk drempelvrij.nl mogen ontvangen. Een verdiende beloning voor een duidelijke en prachtige nieuwe website.

Tags

  • Digitale toegankelijkheid
  • Toegankelijkheid
  • waarmerk drempelvrij