workshop Diversiteit & Inclusiviteit bij Naturalis in Leiden

Nieuws
twee geblindeerde mensen spelen met lego

Als onderdeel van een trainingsdag over inclusie van de Nederlandse natuurhistorische musea mochten Accessibility en MuZIEum de workshop Diversiteit & Inclusiviteit geven.

Als onderdeel van de trainingsdag ‘Diversiteit en Inclusiviteit’ van het Samenwerkingsproject ‘Leren doe je samen’ van 12 natuurhistorische musea gaven Francis Ter Horst-Lotterman van Accessibility en Bart den Dekker van MuZIEum samen een workshop. De workshop begon met een stuk kennis delen vanuit Accessibility over inclusie, toegankelijkheid en verschillende oogaandoeningen. Vervolgens ging men in  deze workshop  door middel van een opdracht met lego ervaren wat het is om blind te zijn. Ook gingen de deelnemers aan de slag met vragen als: Hoe ga je om met een grote diversiteit aan bezoekers? En hoe zorg je ervoor dat iedereen zich in het museum goed voelt en mee kan doen?

Accessibility organiseert regelmatig webinars en workshop over toegankelijk en inclusie. Wil je hier meer over weten, stuur dan een email naar info@accessibility.nl

Contact

Portret Francis ter Horst met hond

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Francis ter Horst - Lotterman

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.