VraagApp wint ehealth4all prijsvraag

Nieuws
Screenshot van de VraagApp

Met de winnaar van de eHealth4all 2019 prijsvraag 'de beste app voor iedereen' heb je snel antwoord op alledaagse vragen over onderwerpen die veel mensen ingewikkeld vinden.
 

Winnaar ehealth4all prijsvraag 2019

Stichting Accessibility had dit jaar de eer onderdeel te mogen uitmaken van de jury van de Pharos eHealth4all prijsvraag 'de beste app voor iedereen'. Uit de drie genomineerden werd uiteindelijk de VraagApp gekozen als winnaar. De winnaar werd tijdens de openingsmanifestatie op 21 januari bekend gemaakt door Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het Ministerie van VWS. 

De VraagApp heeft als doel om mensen snel antwoord te kunnen geven op alledaagse vragen over onderwerpen die veel mensen ingewikkeld vinden. Een netwerk van vrijwilligers is beschikbaar voor het geven van een antwoord. De VraagApp wil de zelfredzaamheid van mensen ondersteunen en stress wegnemen bij de gebruikers. De winnaars ontvangen een cheque van 10.000 Euro en professionele begeleiding waarmee de app kan worden doorontwikkeld, zodat hij ook geschikt is voor vragen over gezondheid en zorg.

De prijsvraag ‘Beste app voor iedereen’ werd voor de tweede keer georganiseerd door Pharos, dit keer samen met het National eHealth Living Lab (NeLL). Stichting Accessibility heeft aangeboden de winnaars te helpen om de app toegankelijk te maken. Pharos is landelijk expertisecentrum en houdt zich bezig met het terugdringen van grote gezondheidsverschillen. De andere genomineerden waren:

Barcodescanner: Apothekersorganisatie KNMP heeft een barcodescanner geïntroduceerd op haar medicijnwebsite Apotheek.nl. Na het scannen van de barcode op het medicijndoosje kom je direct uit bij informatie over de medicatie op Apotheek.nl.

Quli: Quli is een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving). Nu de zorg verder digitaliseert, wil iedereen digitaal over zijn zorggegevens beschikken. Met een PGO kunnen patiënten grip houden op hun eigen gezondheidsgegevens.

Neem voor meer informatie over de toegankelijkheid van apps contact met ons op. Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op de website van Pharos.

Contact

Ook jouw app voor iedereen toegankelijk?

Accessibility