W3C lanceert toegankelijkheidsverklaring tool

Nieuws
Digitale tool om toegankelijkheidsverklaring mee te maken

Het is nog gemakkelijk geworden om een toegankelijkheidsverklaring te maken van je website of mobiele applicatie. Eind 2018 werd namelijk de Accessibility Statement Generator Tool gelanceerd. Die is gebouwd door Stichting Accessibility vanuit de Education and Outreach Working Group van het W3C, de organisatie die de standaarden voor het web vaststelt. Voor de tool is ook intensief samengewerkt met partners uit andere Europese landen. Vanuit Europa is vanaf volgend jaar een toegankelijkheidsverklaring verplicht. Deze tool maakt het gemakkelijk om daar aan te voldoen.

Gratis beschikbaar voor elk digitaal middel

De tool is gratis online beschikbaar. Hij helpt organisaties om een persoonlijke toegankelijkheidsverklaring te maken over hun website, app of ander digitaal middel. De toegankelijkheidsverklaring kan na het invullen van de vragen gedownload worden en verder worden aangepast aan de stijl van de organisatie. 

Duidelijkheid voor gebruikers

Wij hopen dat we middels deze tool meer organisaties kunnen aanzetten tot het maken en aanbieden van een toegankelijkheidsverklaring aan hun gebruikers. Gebruikers kunnen uit deze toegankelijkheidsverklaring halen met welke versie ze het beste kunnen werken, welke mogelijke belemmeringen ze kunnen ervaren en welke alternatieven daarvoor worden geboden. Kortom, met een toegankelijkheidsverklaring komen organisaties hun gebruikers tegemoet.

Download de Engelstalige tool

De tool is op dit moment nog in het Engels, maar er wordt gekeken naar een mogelijke Nederlandse vertaling. Hou hiervoor onze communicatiekanalen in de gaten. Ga aan de slag en maak je eigen toegankelijkheidsverklaring via de Accessibility Statement Generator op de pagina van W3C-WAI.

Tags

  • toegankelijkheidsverklaring
  • tool
  • W3C

Contact

Aan de slag met digitale communicatie die voor iedereen toegankelijk is?

Wij helpen je op weg. Zodat je zelf aan de slag kunt gaan binnen jouw organisatie. Maar als je wilt ondersteunen we je ook met advies, realisatie, trainingen en audits. Wil je hier contact over hebben? Bel of e-mail ons, of laat een bericht achter.

Accessibility

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.