Overheden

Sector

Alle burgers moeten hun rechten kunnen uitoefenen, aan hun plichten kunnen voldoen en gebruik kunnen maken van voorzieningen. Overheidsinstanties hebben de taak hiervoor te zorgen. Welke bijdrage lever jij hieraan vanuit jouw vakgebied?  

Ben je verantwoordelijk voor de website, het gemeentehuis of een ander kanaal dat aansluit bij de klantreis van burgers? Dan speelt toegankelijkheid voor jou een grote rol. Wil je weten waar je op dit moment staat als het gaat om de toegankelijkheid van een product, dienst of locatie? Of heb je kennis nodig van de WCAG-richtlijnen voor een website? Wij begeleiden je hier graag in. 

Ik wil meer weten over ....

Hoe ga je aan de slag? 

Met kleine aanpassingen kun je vaak al een groot verschil maken. Maar waar begin je? De wereld van toegankelijkheid is misschien nog nieuw en onbekend voor je. Wat betekenen begrippen als digitale, sociale en fysieke toegankelijkheid precies? Welke doelen streef je na, zowel voor jouw organisatie als om te voldoen aan toegankelijkheidsnormen? En hoe werk je hier het best naartoe? Onze verschillende onderzoeken, scans en stappenplannen geven je het inzicht dat je nodig hebt. 

Welke hulp bieden wij? 

Of je nu inzicht wilt in jouw huidige situatie, op zoek bent naar kennis en informatie of een compleet plan van aanpak wilt: wij kunnen je helpen. Op basis van jouw wensen en doelen, bieden wij jou de juiste begeleiding. Je kunt bij ons terecht voor:

Het maakt niet uit hoe groot jouw organisatie is: we kunnen iedereen voorzien van kennis, advies of begeleiding.   

De overheid uitgelicht

 • De sleutel naar toegankelijke dienstverlening

  Kennis

  Wat is een ervaringsdeskundige én een inhoudsdeskundige? Wat is de meerwaarde daarvan als je met toegankelijkheid aan de slag gaat? Je zult zien dat ze nodig zijn om de toegankelijkheid van gemeentes (en dit geldt ook voor organisaties) goed te organiseren. 

  Aan een bureau zitten drie personen waarvan 1 man in een rolstoel. Ze zijn aan het werk op een computer en tablet.
 • Accessibility en gemeente Harderwijk werken samen aan toegankelijkheid

  Nieuws
  Fysieke omgeving

  Medewerkers van de gemeente Harderwijk wilden weleens ervaren hoe toegankelijk het centrum van Harderwijk is en schakelden onze toegankelijkheidsexperts in.

  Mensen met taststokken in de hand op een stoep
 • Snel bijleren over toegankelijkheid? Bekijk de microlearnings!

  Nieuws
  Digitale omgeving

  Wil jij snel je kennis bijspijkeren over toegankelijkheid? Bijvoorbeeld over de WCAG-richtlijnen of het meten van digitale toegankelijkheid? In vier microlearnings – korte video’s met behapbare stukjes kennis – delen experts van Accessibility handige weetjes.

  een hand rust met vingers op het toetsenbord

Handige tips & tools

Neem gerust contact met ons op

Als we je kunnen helpen met jouw digitale of fysieke toegankelijkheid. We denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken op 030 - 239 82 70 of via info@accessibility.nl.