Project “Voelbare kaarten” genomineerd voor een Computable Award!

Nieuws
twee handen op een topografische kaart met reliëf

Het innovatieve project "Voelbare kaarten" is genomineerd voor een prestigieuze Computable Award in de categorie Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De voelbare kaarten zijn het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen vier organisaties: Het Kadaster, Dedicon, Esri Nederland en Stichting Accessibility. Ook zijn er ervaringsdeskundigen betrokken geweest bij de totstandkoming van deze kaarten.

De voelbare topografische kaarten die we vanuit dit project ontwikkelden, vormen een revolutionaire oplossing voor mensen die slechtziend of blind zijn. Dankzij deze kaarten kunnen zij zich veel gemakkelijker oriënteren in hun omgeving, wat hun onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid vergroot.

Nominatie benadrukt belang toegankelijkheid en inclusiviteit

De nominatie benadrukt het belang van toegankelijkheid en inclusiviteit. Een trotse medewerker van het project vertelt: “We hopen dat dit andere organisaties prikkelt om na te denken over de toegankelijkheid van producten of diensten die minder voor de hand liggen.”

Benieuwd wat dit project betekent voor gebruikers? Bekijk de video: Voelbare topografische kaarten met braille dragen bij aan een betere wereld (youtube.com)

Het project is mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds. 

Contact

Portret Tamara Visser

Ook jouw producten of diensten voor iedereen toegankelijk?

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Tamara Visser