Accessibility weer onderdeel van Bartiméus

Nieuws

Vanaf 1 april gaat Accessibility verder als onderdeel van Bartiméus. Vanaf dan zijn we voor onze gezamenlijke klanten de veelzijdige expertise specialist op het gebied van fysieke én digitale toegankelijkheid voor iedereen met een (visuele) beperking.

Accessibility staat voor een betere online toegankelijkheid voor iedereen. Bartiméus en Bartiméus Fonds stellen alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past. Door onze krachten te bundelen, kunnen wij onze missies nog beter waarmaken.  
 
Per 1 april komt Accessibility als het ware weer thuis. Accessibility werd namelijk in 2001 opgericht als 'digitale loot' aan de Bartiméus-stam. In 2016 ging Accessibility zelfstandig verder, maar de nauwe samenwerking met Bartiméus en het Bartiméus Fonds bleef. Door opnieuw samen te gaan, beschikken we over meer mensen, meer gedeelde kennis en meer slagkracht. 

Dichterbij een toegankelijke samenleving 

Een inclusieve samenleving waaraan iedereen mee kan doen, daar gaan we voor.
Om die toegankelijke samenleving een stap dichterbij te brengen, werkt Accessibility ‘onderdeel van Bartimeus’ nauw samen met overheidsinstanties, instellingen en bedrijven. Deze partijen vragen in toenemende mate om een integrale benadering van het toegankelijkheidsvraagstuk.   
We ondersteunen daarbij door onze kennis en ervaring op het gebied van (visuele) toegankelijkheid aan te bieden in advisering, toetsingen en scholingen.  
 
Eveneens zet de Accessibility zich in om het bewustzijn en beleid te bevorderen op het terrein van toegankelijkheid. Daarom initiëren en participeren we in (wetenschappelijke) projecten en onderzoeken.  
 
Op dit moment wordt verkend of het mogelijk is om een bijzonder lectoraat ‘Digitale toegankelijkheid’ te starten. Eric Velleman, betrokken bij Accessibility vanaf het eerste uur, is hierbij de beoogde lector. Dit doen we samen met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.  
 
De dienstverlening gaat vanzelfsprekend door zoals u van ons gewend bent.    
Als nieuw team gaan we vol energie aan de slag om een toegankelijke samenleving te creëren waarin alle mensen met een (visuele) beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen en zich voluit kunnen ontplooien. 

Contact

portretfoto Leonie Steggink

Ook jouw organisatie voor iedereen toegankelijk?

Neem gerust contact op! Wij kunnen je helpen op het gebied van digitale, fysieke of sociale toegankelijkheid.

Leonie Steggink

CAPTCHA
9 + 3 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.