Week van de Toegankelijkheid

Nieuws
Logo van de Week van de Toegankelijkheid met vier iconen die mensen met een beperking illustreren. Iemand in een rolstoel, iemand met een rollator, een vrouw met een klein kind aan haar hand en een persoon met een blindegeleidehond.

Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt daarom graag bij aan de week van de Toegankelijkheid die van 4 tot 8 oktober zal zijn.

Ieder(In) organiseert dit jaarlijkse evenement en het thema dit jaar is heel toepasselijk Uit en Thuis, omdat we nu na Corona nog veel thuis zullen zijn, maar er ook weer op uit kunnen.

De volgende activiteiten willen we graag onder de aandacht brengen:

Maandag 4 oktober | Webinar Integrale bewustwording sessie

In deze online bijeenkomst nemen we je mee in de integrale toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. We kijken hierin naar de digitale, fysieke en sociale toegankelijkheid. Leggen we het verschil uit tussen verschillende oogaandoeningen. Want waarom loopt iemand tegen een vrachtwagen op, maar ziet wel een pluisje op de grond liggen?

Dinsdag 5 oktober | Audiodescriptie ‘Toegankelijke video's maken’ - VOL

In deze workshop nemen we je mee in wetten en normen voor toegankelijke video's. Vervolgens leer je vanuit het perspectief van de slechtziende gebruiker hoe je beelden kan beschrijven en hoe je videomateriaal kan voorzien van passende audiodescriptie. Je krijgt voorbeelden te zien en in de lange pauze gaan jullie zelf aan de slag.

Woensdag 6 oktober | Webinar Toegankelijk van deur tot deur 

In deze webinar leer je hoe mensen met een visuele beperking de weg vinden, hoe we dit gezamenlijk makkelijker kunnen maken en wat jij specifiek hierin kan betekenen. Immers begint toegankelijkheid bij bereikbaarheid.

Donderdag 7 oktober | Workshop Toegankelijk reserveren

Tijdens deze online workshop gaan we samen ontdekken wat een toegankelijk reserveringssysteem is, en geven we een aantal tips voor het optimaliseren van de toegankelijkheid ervan.

Vrijdag 8 oktober | Webinar Gastvrijheid begint online

In deze interactieve webinar maak je kennis met mensen met een fysieke, cognitieve of visuele beperking die eerst online informatie willen krijgen om te weten of de locatie voor hen toegankelijk is. Wat zijn hun wensen? Waar lopen zij tegenaan? Voelen zij zich welkom online?

Klik op de link voor meer informatie over de verschillende workshops en webinars en meld je aan!

Deze activiteiten is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Bartiméus Fonds.Mocht je andere vragen op opmerkingen hebben dan kun je ons bereiken via e-mail info@accessibility.nl of bellen naar 030-2398270.

Contact

Portret Aafke van Welbergen

Wil je meer weten over hoe toegankelijkheid jouw organisatie verder helpt?

Aafke van Welbergen

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.