Uitbreiding gebruikersonderzoeken

Nieuws
lijn van benen van verschillende mensen

Op het gebied van digitale toegankelijkheid richt Accessibility zich al jaren op alle mensen met een beperking. Dat wil zeggen mensen met een visuele, motorische, auditieve of verstandelijke beperking.   

Integrale toegankelijkheid

Op het gebied van fysieke en sociale toegankelijkheid lag de focus met name op mensen met een visuele beperking. Daar gaat nu verandering in komen. Een inclusieve samenleving is immers een samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. We hebben daarom onze expertise uitgebreid op het gebied van fysieke toegankelijkheid. Hiermee spelen we in op de wens van veel organisaties om één centraal aanspreekpunt te hebben als het om toegankelijkheid gaat.

In het project 100% recreatie gaan we bijvoorbeeld de komende periode dagattracties toetsen en adviseren op zowel visuele toegankelijkheid als toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking. Een meer integrale aanpak dus.

Aanpak

Om goed te kunnen adviseren en ondersteunen voeren wij veel gebruikersonderzoeken uit. Tijdens zo’n onderzoek wordt gekeken hoe gebruikers een product of dienst gebruiken. De gebruiker wordt zo betrokken bij (een onderdeel van) het ontwerpproces.

We noemen dit inclusief gebruikersonderzoek, omdat we ervoor zorgen dat een zo breed mogelijke groep vertegenwoordigd wordt in onderzoeken, en er zoveel mogelijk mensen in staat zijn te participeren. Meer informatie over gebruikersonderzoeken kun je lezen op onze webpagina over gebruikersonderzoeken.

Bij het project 100% recreatie gaan mensen met een beperking locaties toetsen op toegankelijkheid, waarbij beleving een belangrijk onderdeel zal zijn. Naast digitale en fysieke toegankelijkheid nemen we dan ook sociale toegankelijkheid mee door het geven van bewustwordingsworkshops.

Gebruikerspanel

Om een goed gebruikersonderzoek uit te kunnen voeren werken we met een steeds groter wordende groep van eindgebruikers met een beperking. Deze groep bestaat op dit moment voor het grootste deel nog uit mensen met een visuele beperking. Nu we onze diensten hebben uitgebreid willen we het gebruikerspanel ook verder uitbreiden met panelleden met andere fysieke beperkingen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we de juiste kennis hebben en houden.

Ben je net als ons enthousiast om de wereld meer toegankelijk te maken en wil je daar graag vanuit je eigen ervaring een bijdrage aan leveren, meld je dan aan voor ons gebruikerspanel.

Meer informatie over het panel vind je op onze webpagina Panel inclusief gebruikersonderzoek.

Contact

Portret Aafke van Welbergen

Wil je ook een meer toegankelijke wereld?

Aafke van Welbergen

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.