Ervaringsdagen voor museummedewerkers

Nieuws
schoudertas met brailletekst

Accessibility werkt samen met stichting Ogen en Oren te kort aan een grotere bewustwording van speciale doelgroepen zoals blinden en slechtzienden voor alle museum medewerkers in Nederland.

Accessibility organiseert samen met stichting Ogen en Oren tekort Tijdens speciaal georganiseerde ervaringsdagen mochten museummedewerkers ervaren hoe het is om te leven met een visuele beperking. Een visuele beperking is meer dan alleen maar blind. Er zijn tal van verschillende oogaandoeningen die het lastig maken om een museum te bezoeken

Een ervaringsdag is opgedeeld in twee delen. ’s Morgens is er een plenaire sessie met onder andere een kennis carrousel. Tijdens het middagprogramma wordt er met een speciale ervaringsbril een bezoek gebracht aan het museum. Zo kunnen de deelnemers gedurende de hele  dag met een frisse blink en op een interactieve manier zelf beleven welke uitdagingen er zijn bij een museumbezoek en in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen.

Een mooi voorbeeld is de ervaringsdag in Overijssel. Bekijk de video hieronder een compilatie en krijg een indruk van zo’n ervaringsdag.

Wil jij jouw organisatie ook voor iedereen toegankelijk maken neem dan contact met ons via 030-2398270 of stuur een email naar info@accessibility.nl. We helpen je graag verder.

Contact

Portret Irene Zijp

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Irene Zijp

4 + 3 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier =?' geef een '6' op.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.