Accessibility start pilots voor implementatie Code Inclusief Digitaal Ontwerpen

Nieuws

Accessibility begint volgende maand (meid 2024) met pilotstudies om de Code Inclusief Digitaal Ontwerpen (CIDO) toe te passen tijdens het ontwerpproces van producten en diensten. CIDO biedt praktische richtlijnen, tips en voorbeelden voor het ontwerpen van deze digitale producten met ervaringsdeskundigen. Het doel is deze producten en diensten zo inclusief mogelijk te maken.

Digitale inclusie is van groot belang, want één op de zes Nederlanders kan momenteel niet of onvoldoende gebruik maken van digitale dienstverlening. De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) bieden een basis. Maar een website of app die hieraan voldoet, is niet altijd even gebruiksvriendelijk en begrijpelijk voor iedereen. 

Daarom hebben Accessibility en Ieder(in) de Code Inclusief Digitaal Ontwerpen ontwikkeld samen met de overheid, maatschappelijke organisaties en verschillende partijen uit het bedrijfsleven. Deze code bundelt alle ervaringen met het betrekken van de diverse eindgebruikers in het ontwerpproces. Met als beoogd resultaat voor de gebruiker van deze code dat je producten en diensten toegankelijk, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen, ongeacht leeftijd, handicap of andere factoren. 

Doe mee en maak digitale dienstverlening toegankelijk voor iedereen!

We testen een concept van CIDO met overheidsorganisaties en commerciële bedrijven. Deze pilot biedt de gelegenheid om de praktische toepassing van de code te evalueren. De resultaten worden gebruikt om de code verder te verbeteren. Wij nodigen alle overheids- en commerciële organisaties uit om deel te nemen. Meld je aan via avwelbergen@accessibility.nl. 

Contact

Portret Aafke van Welbergen

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Aafke van Welbergen