Hortus Botanicus toegankelijker met advies van Accessibility

Nieuws
pleintje met in het midden een grote boom met zitje eromheen

Hortus Botanicus Amsterdam staat op het punt om groots te verbouwen. De grote kas wordt opnieuw ingedeeld en bij het nieuwe ontwerp speelt toegankelijkheid een belangrijke rol. Samen met de projectleider hebben we gekeken hoe we de kas fysiek toegankelijk kunnen maken voor mensen met een beperking. Met als resultaat: helderheid over de beperkingen van het ontwerp en bruikbare oplossingen hiervoor.

Ontwerp voor een indrukwekkende kas

Met een voorlopig ontwerp in handen loopt onze toegankelijkheidsadviseur mee met de projectleider bij de Hortus. De kas bestaat uit drie verschillende klimaten en een enorme diversiteit aan planten. Daartussenin vind je een veelvoud aan paadjes tunneltjes en bruggen. Dit maakt het tot een indrukwekkende, maar zeker niet de meest toegankelijke plek om rond te lopen.

Bruikbare oplossingen

Al snel wordt duidelijk dat niet álle plekken in het nieuwe ontwerp volledig toegankelijk gemaakt kunnen worden zonder dat de sfeer en beleving voor andere bezoekers wordt aangetast. Het is dan ontzettend belangrijk om bezoekers te voorzien van informatie over wat er wel en niet toegankelijk is. Accessibility heeft daarnaast een aantal oplossingen voorgesteld, zoals het duidelijk markeren van een rolstoelvriendelijke route, het verwijderen van obstakels op het pad en het aanbrengen van contrast op trappen en langs de paden.

De Hortus streeft ernaar om – met de tips van de adviseur van Accessibility – een ontzettend mooie en toegankelijke beleving neer te zetten voor een zo groot mogelijk publiek.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Lees hieronder verder of neem vrijblijvend contact op.

Contact

Portret Steven Dekker

Benieuwd hoe je jouw toeristische attractie toegankelijk kunt maken?

Steven Dekker

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.