Let the games begin met Accessibility

Nieuws

Net als bij tv-kijken speelt het zicht bij gamen een belangrijke rol. 

Het artikel over 10 toegankelijke mobiele games heeft het muZIEum geïnspireerd om bezoekers zelf te laten ervaren hoe het is om blind te gamen. Zijn er überhaupt wel games die gemakkelijk te spelen zijn door blinden en slechtzienden? En zo ja, hoe zien deze er dan uit? Ontdek het in het muZIEum. 

Ook kun je daar nu de door Stichting Accessibility samen met Hogeschool Windesheim ontwikkelde Accessibility Game spelen. De Accessibility Game is een educatief spel waarin je ervaart welke belemmeringen iemand met een functiebeperking op de computer, tablet of smartphone kan tegenkomen.

In ieder level wordt er een andere beperking gesimuleerd. Er zijn meerdere soorten beperkingen. Zo ervaar je bijvoorbeeld hoe het is om dyslexie, ADHD of trillende handen te hebben. Of kleurenblind, blind of slechtziend te zijn.

Het spel laat je het belang van digitale toegankelijkheid ervaren!

Het muZIEum biedt een verrassende en unieke beleving. De bezoeker wordt ondergedompeld in een wereld waarin men ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De verschillende belevingen maken de bezoeker bewust hoe het is om een visuele beperking te hebben en ontdekken dat andere zintuigen opeens een veel grotere rol spelen. In het muZIEum zijn de rollen omgedraaid: de blinden en slechtzienden leiden de zienden. Het is een kijkje in de wereld van niet zien, waardoor de bezoeker terugblikt op een onvergetelijke ervaring, waarbij hopelijk na afloop ieders ogen geopend zijn! 

Contact

Portret Arja Boer

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Arja Boer