Recreatie, cultuur & toerisme

Sector

Als professional in recreatie en toerisme wil je graag dat klanten jouw locatie blijven bezoeken. De klantbeleving is hierbij erg belangrijk. Een goede ervaring leidt onder andere tot positieve reviews, terugkerende bezoekers en meer afzetpotentieel. De toegankelijkheid en bereikbaarheid van jouw locatie dragen hieraan bij. 

Hoe zorg je ervoor dat alle bezoekers, met hun vrienden of familie, gemakkelijk bij jouw locatie komen? Hoe richt je de toegankelijkheid op locatie goed in, zonder dat dit de beleving van jouw locatie beïnvloedt? Zomaar een aantal vragen waarmee je als professional in de recreatie- en toerismesector te maken krijgt als je aan de slag gaat met toegankelijkheid.  

Ik wil meer weten over ....

Hoe ga je aan de slag? 

Met kleine aanpassingen kun je vaak al een groot verschil maken. Maar waar begin je? De wereld van toegankelijkheid is misschien nog nieuw en onbekend voor je. Wat betekenen begrippen als digitale, sociale en fysieke toegankelijkheid precies? Welke doelen streef je na, zowel voor jouw organisatie als om te voldoen aan toegankelijkheidsnormen? En hoe werk je hier het best naartoe? Onze verschillende onderzoeken, scans en stappenplannen geven je het inzicht dat je nodig hebt. 

Welke hulp bieden wij? 

Of je nu inzicht wilt in jouw huidige situatie, op zoek bent naar kennis en informatie of een compleet plan van aanpak wilt: wij kunnen je helpen. Op basis van jouw wensen en doelen, bieden wij jou de juiste begeleiding. Je kunt bij ons terecht voor:

Het maakt niet uit hoe groot jouw organisatie is: we kunnen iedereen voorzien van kennis, advies of begeleiding.  

 

Animaties over (on)toegankelijke situaties

 • Alisha is blind

  Video

  Een dagje uit is leuk voor iedereen. Voor iedereen? Als je slechtziend of blind bent dan ervaar je soms best wat obstakels. Zoals bij het bestellen van (toegangs)kaartjes. Is jouw website toegankelijk voor Alisha?

  Een tekening van een blinde dame zittend achter een bureau waarop een laptop staat
 • Joris in een rolstoel

  Video

  Een dagje uit is leuk voor iedereen. Voor iedereen? Als je slechtziend of blind bent dan ervaar je soms best wat obstakels. Zoals bij het naar het toilet gaan, als die ruimte ook als opslag wordt gebruikt. Is jouw toilet toegankelijk voor Joris?

  Tekening van een man in een rolstoel die probeert een toiletruimte in de gaan, die volstaat met biervaten.
 • Toos ziet niet goed

  Video

  Een dagje uit is leuk voor iedereen. Voor iedereen? Als je slechter ziet omdat je op leeftijd bent dan ervaar je soms best wat obstakels. Zoals bij in het trappenhuis van het theater. Is jouw locatie voldoende verlicht en daardoor toegankelijk voor Toos?

  een tekening van een dame en heer die de trap aflopen, en de dame is gestruikeld omdat het donker is
 • Bart in een rolstoel

  Video

  Een dagje uit is leuk voor iedereen. Voor iedereen? Als je in een rolstoel zit dan ervaar je soms best wat obstakels. Zoals bij het parkeren van je auto. Zijn jouw parkeerplaatsen en faciliteiten toegankelijk voor Bart die in een rolstoel zit?

  Een tekening van een man in een rolstoel die vergezeld wordt door zijn dochter en zoon. Ze staan achter hun auto op een parkeerterrein bij een invalideplek die niet breed genoeg is.

De recreatiebranche uitgelicht

Handige tips & tools

Neem gerust contact met ons op

Als we je kunnen helpen met jouw digitale of fysieke toegankelijkheid. We denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken op 030 - 239 82 70 of via info@accessibility.nl.