Tentoonstelling Zo te zien

Nieuws
Drie personen zetten een anatomisch model van een oog in elkaar

Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend of zelfs blind bent? Is wat je ziet, wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen? Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig 'zien' centraal in NEMO Science Museum.

In de nieuwe familietentoonstelling Zo te Zien ontdek je hoe je ogen werken, waarom zicht soms bedriegt en hoe iemand met een visuele beperking kan waarnemen. Je kunt zelf ervaren hoe je met echolocatie of een taststok kunt kijken of een oog in elkaar puzzelen.

In de aanloop naar de tentoonstelling Zo te Zien is NEMO samen met Accessibility aan de slag gegaan met de visuele toegankelijkheid en hebben stappen gezet om deze te verbeteren. Zo zijn alle teksten vindbaar en hoorbaar via de app Navilens en zijn de video's in de tentoonstelling voorzien van audiodescriptie. Ook hebben de publieksbegeleiders handvatten gekregen om te zorgen dat iedereen met of zonder een visuele beperking, de tentoonstelling kan ervaren.

De komende tijd zullen Accessibility en NEMO verder gaan met samenwerken aan de visuele toegankelijkheid van het museum.

Foto's: DigiDaan

Het project Zo te zien is mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds

Contact

Portret Tamara Visser

Ook jouw organisatie voor iedereen toegankelijk?

Neem gerust contact op! We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Tamara Visser

CAPTCHA
2 + 0 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.