Tentoonstelling Zo te zien

Nieuws
Drie personen zetten een anatomisch model van een oog in elkaar

Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend of zelfs blind bent? Is wat je ziet, wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen? Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig 'zien' centraal in NEMO Science Museum.

In de nieuwe familietentoonstelling Zo te Zien ontdek je hoe je ogen werken, waarom zicht soms bedriegt en hoe iemand met een visuele beperking kan waarnemen. Je kunt zelf ervaren hoe je met echolocatie of een taststok kunt kijken of een oog in elkaar puzzelen.

In de aanloop naar de tentoonstelling Zo te Zien is NEMO samen met Accessibility aan de slag gegaan met de visuele toegankelijkheid en hebben stappen gezet om deze te verbeteren. Zo zijn alle teksten vindbaar en hoorbaar via de app Navilens en zijn de video's in de tentoonstelling voorzien van audiodescriptie. Ook hebben de publieksbegeleiders handvatten gekregen om te zorgen dat iedereen met of zonder een visuele beperking, de tentoonstelling kan ervaren.

De komende tijd zullen Accessibility en NEMO verder gaan met samenwerken aan de visuele toegankelijkheid van het museum.

Foto's: DigiDaan

Het project Zo te zien is mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds

Contact

Portret Tamara Visser

Ook jouw organisatie voor iedereen toegankelijk?

Neem gerust contact op! We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Tamara Visser

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.