Groeiende behoefte aan incompany trainingen over toegankelijkheid

Nieuws
Een groep mensen zit aan tafel met laptops te overleggen.

Ben jij je al bewust van de mogelijkheden om jouw kennis over toegankelijkheid te vergroten?

Steeds meer bedrijven hebben toegankelijkheid op de agenda staan. Ze vinden het belangrijk om hun producten en diensten toegankelijk te maken voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Als de toegankelijkheid van producten, diensten en gebouwen goed is dan heeft iedereen hier profijt van; ook mensen zonder een beperking. Bedrijven zoeken daarom naar handvatten, advies en/of procesbegeleiding om toegankelijkheid te gaan organiseren.

Vergroot de kennis van alle collega’s

Het gebrek aan kennis over toegankelijkheid wordt onderkend, waardoor de behoefte aan trainingen sterk groeit. Omdat toegankelijkheid iets is dat door de gehele organisatie heen een rol speelt, zien we dat bedrijven niet één enkele professional laten trainen, maar een heel team van collega’s extra kennis over dit onderwerp aanbiedt. De vraag naar incompany trainingen zien we hierdoor stijgen.

Een incompany training is op maat en sluit daarom goed aan op de behoeften van het bedrijf zelf. Specifieke behoeftes aan kennis en advies binnen het team dat deelneemt bepalen de inhoud van de incompany training. Je kunt in zo’n training op maat direct de vertaalslag maken van theorie naar de praktijk. De incompany trainingen zijn daarnaast efficiënt in kosten en tijd.

Voordelen van incompany training

We hebben al een paar voordelen van een incompany training genoemd. Voor de volledigheid de voordelen overzichtelijk op een rij:

  • Het team van deelnemers wordt bekwamer met extra kennis over toegankelijkheid.
  • De training draagt bij aan de realisatie van een gemeenschappelijk beeld bij het deelnemende team, waarmee je een gedragen einddoel kunt vaststellen.
  • Je leidt in één keer een groep van ambassadeurs van toegankelijkheid op, waarmee je een beweging binnen de organisatie in gang kunt zetten.
  • De training kan onderdeel zijn van een strategisch meerjarenplan om toegankelijkheid te organiseren en dat helpt om bijbehorende doelen te behalen.
  • De training is op maat. De situaties die specifiek voor jouw organisatie zijn komen aan bod.
  • Er wordt direct een vertaalslag gemaakt van de theorie naar de praktijk, passend bij jouw organisatie.
  • Samen met onze ervaringsdeskundigen met een beperking ervaren jullie de tips en tops over de toegankelijkheid van bijvoorbeeld een website, bedrijfslocatie, app of balieontvangst van jouw organisatie.
  • We komen naar jouw organisatie toe, dat is efficiënt qua reistijd van het hele team.
  • We kunnen een groep collega’s in één keer trainen, dat levert een kostenvoordeel op t.o.v. open training.

Aan de slag gaan met toegankelijkheid

In een inclusieve samenleving kunnen alle mensen, ook die met een beperking, gelijkwaardig participeren. Dat betekent dat voorzieningen, producten en diensten dan voor iedereen bereikbaar zijn. Voldoet jouw product of dienst hieraan? Grote kans dat jouw bedrijf nog niet ‘volwassen’ is op het gebied van toegankelijkheid. En wees gerust, je bent niet de enige organisatie die hiertegen aanloopt. Daarom helpen we organisaties te groeien in toegankelijkheid, in welke fase van volwassenheid ze ook zitten.

Handvatten, advies, procesbegeleiding

Het is goed te zien dat bedrijven zich steeds meer bewust zijn van fysieke, sociale en digitale toegankelijkheid. Wij kunnen hierbij helpen, als jouw partner in toegankelijkheid. Met onze jarenlange kennis en ervaringen bieden we handvatten en geven we advies als dat gewenst of nodig is. Er zijn bedrijven die bij de vervolgstappen graag ondersteund worden. Ook daar kunnen we bij helpen. We delen onze kennis, adviseren en ondersteunen, al naar gelang de behoefte van het bedrijf. Zo dragen we bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen, producten en diensten zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen.

Interesse of meer informatie nodig?

Als je interesse hebt, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met je mee. Een incompany training, advies of onze procesbegeleiding stemmen we af op jouw wensen.

Hoe kun je het toegankelijker maken van je organisatie nou slim aanpakken? Accessibility geeft diverse trainingen en workshops op het gebied van toegankelijkheid.

Contact

Portret Sandra Visser

Wil je ook jouw organisatie voor iedereen toegankelijk maken?

Sandra Visser

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.