Samenwerking met UXinsight

Nieuws

UXinsight verbindt gebruikersonderzoekers over de hele wereld en organiseert jaarlijks een evenement om kennis te delen, te netwerken en van elkaar te leren binnen het vak UX research.

In november 2021 organiseert UXinsight een online evenement over inclusief onderzoek. Uxinsight wil dit online evenement graag geheel toegankelijk organiseren en heeft hiervoor Accessibility ingeschakeld.

Samenwerking

Omdat Accessibility de expertise heeft om dit te realiseren zijn de twee organisatie een samenwerking gestart. Gezamenlijk wordt er gekeken naar de toegankelijkheid van de contactmomenten die de bezoekers hebben voor, tijdens en na het evenement. Voorbeelden zijn de informatie pagina van het evenement, ticketmodule maar ook de tools die ingezet worden tijdens het evenement.

Quickscan op website

Daarnaast voert Accessibility op basis van de WCAG 2.1 richtlijnen een quickscan van de website uit. Dit zorgt ervoor dat iedereen via de website een voor hen waarneembare of bedienbare wijze informatie over het evenement kan opzoeken en tickets kan kopen.

Digitaal evenement

Voor de beleving van het digitale evenement worden ook de overige middelen onder de loep genomen die het digitale evenement vorm geven, denk aan de video conferencing, whiteboard en andere communicatie middelen. Hierbij geeft Accessibility tips en tricks hoe de middelen optimaal en succesvol ingezet kunnen worden, zodat een groot publiek kan mee doen.

Workshop inclusief gebruikersonderzoek

Tijdens het evenement UX Insight Unfolds op 11 november zal Accessibility een bijdrage leveren aan het programma. Gebruikersonderzoekers Veron Wormeester en Aafke van Welbergen zullen tijdens dit evenement een workshop geven in het doen van gebruikersonderzoek met mensen met een beperking.