Nieuw: magazine IN:museum

Nieuws

Accessibility lanceert het magazine IN:museum. Er verschijnen vier edities waarin wordt ingegaan op inclusie en toegankelijkheid in musea. Verhalen, voorbeelden en praktische tips bieden medewerkers van musea inspiratie om aan de slag te gaan met dit onderwerp. 

Leonie Steggink, directeur Accessibility: “De opgave om musea inclusiever en toegankelijker te maken is groot. Met dit nieuwe magazine willen we museummedewerkers informeren, motiveren en inspireren. Ook als je minder tijd, kennis en budget hebt, kun je hierdoor je museum toegankelijker en inclusiever maken.” 

Vier edities 

IN:museum zal vier keer verschijnen. In het eerste nummer staat de beleving van de expositie centraal. Hoe creëer je een toegankelijke expositie? Met verhalen over onder andere het NEMO Science Museum, Van Gogh Museum en Kasteel Helmond. In iedere editie komen inzichten van de bezoeker, museummedewerker en de toegankelijkheidsadviseur aan bod. Er wordt gekeken naar hoe je sociale, fysieke en digitale toegankelijkheid integraal kunt aanpakken. In de volgende nummers gaat het over gastvrijheid (najaar 2023), facilitaire diensten (winter 2023) en externe communicatie (voorjaar 2024). 

Toegankelijk magazine 

Bij het maken van het magazine zelf is ook rekening gehouden met toegankelijkheid. Zo is er gelet op kleuren en contrast en staan er QR-codes in waarmee lezers aanvullende informatie kunnen krijgen, zoals video- en audiomateriaal.  

Je kunt het magazine gratis downloaden op www.accessibility.nl/inmuseum-magazine-1

Het tweede magazine is ook beschikbaar als download: InMuseum Magazine 2 | Accessibility.nl

Het derde magazine is ook beschikbaar als download: InMuseum Magazine 3 | Accessibility.nl

Als je een gedrukt exemplaar wil ontvangen, stuur dan even een berichtje naar info@accessibility.nl 

Het Bartiméus Fonds en de Museumvereniging hebben het uitbrengen van het magazine mede mogelijk gemaakt. Samen met het consortium Kennis over Zien werkt Accessibility aan het ontwikkelen en delen van kennis over visuele beperkingen. 

Contact

Portret Tamara Visser

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Tamara Visser