Nieuw: webinar voor recreatiebranche over toegankelijkheid

Nieuws
Afbeelding van het Buitencentrum Drents-Friese Wold

Onderzoek wijst uit dat er nog genoeg kansen zijn in de recreatiebranche om de ervaring van bezoekers met een visuele of fysieke beperking te verbeteren. Wat zijn die kansen dan? Die kansen liggen bij een informatieve website, toegankelijke voorzieningen en in de bejegening. Er is veel interesse in deze onderzoeksresultaten*. Daarom deelt Stichting Accessibility haar kennis hierover in het webinar “100% Recreatie” op 18 april om 10.00 uur. Schrijf je in als jij een professional bent die met dit thema aan de slag gaat!

Webinar 100% Recreatie (kosteloos) | Accessibility.nl

Webinar 18 april

Je krijgt tijdens dit webinar inzicht in waar mensen met een visuele of motorische beperking – soms letterlijk – tegenaan lopen. Je kunt gratis deelnemen. Het is een online sessie die om 10 uur start en één uur duurt. Er is ook ruimte voor vragen. En je wordt op weg geholpen, want soms is het lastig te bepalen waar je moet beginnen als het om toegankelijkheid gaat.

Onderzoek Recreatiebranche

Bij 10 toonaangevende bedrijven in de recreatiebranche heeft Stichting Accessibility onderzocht in hoeverre hun locatie ook toegankelijk is voor mensen met een (visuele of fysieke) beperking. Het onderzoek is uitgevoerd bij pretparken, dierentuinen, musea, theaters, natuurparken en vakantieparken. Het bestond uit een gebruikersonderzoek en een technische scan.

Rob Verberne, expert op het gebied van toegankelijkheid: “Over het algemeen zien we dat bedrijven nog winst kunnen boeken als het gaat om bijvoorbeeld verlichting, contrasten, zicht vanuit rolstoelpositie, aangepaste toiletten en een toegankelijkere website. Bij de meesten staat de GeoTag in GoogleMaps niet bij de ingang en bij het personeel zou meer bewustwording kunnen worden gecreëerd.

Schrijf je in voor het webinar!

De kennis en inzichten die gedeeld worden zijn interessant voor alle ondernemers en professionals in de recreatiebranche. Ook voor beleidsmedewerkers vrijetijdseconomie & recreatie en adviseurs toegankelijkheid. Dit is de link naar het programma en inschrijfformulier: Webinar 100% Recreatie (kosteloos) | Accessibility.nl

Het hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn om jouw locatie toegankelijk te maken. Er zijn genoeg, relatief goedkope, aanpassingen die je kunt doen om iedereen een plezierige dag te laten beleven.

Inclusieve samenleving

Stichting Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. Een samenleving waarin iedereen, ook de 2 miljoen mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kan ontplooien. We adviseren en ondersteunen (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid. Zo dragen we bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen, producten en diensten zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen.

* De onderzoeken zijn uitgevoerd door Accessibility, onderdeel van Bartiméus, en mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds

Contact

Portret Jan Jaap Slobbe

Ook jouw locatie voor iedereen fysieke toegankelijk maken?

Adviseur programma toegankelijkheid

Jan Jaap Slobbe

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.