Enquête Platform digitale toegankelijkheid

Nieuws
digitale icoontjes

In april zou een bijeenkomst plaatsvinden van het platform voor digitale toegankelijkheid: het onafhankelijke platform voor en door professionals uit het digitale werkveld. Deze bijeenkomst heeft uiteindelijk niet plaatsgevonden. Een van de doelstellingen van die dag gaan wij nu onderzoeken via een enquête.

De reden dat de bijeenkomst niet door kon gaan is tweeledig. Enerzijds heeft Covid het organiserend team getroffen. Hierdoor is de aanzet tot de vervolgstappen nog niet volledig voltooid. Anderzijds waren er te weinig aanmeldingen voor deze bijeenkomst om recht te doen aan een interactief programma zoals wij dat voor ogen hadden. De deelnemers die zich hadden aangemeld zijn tijdig op de hoogte gesteld van het annuleren van de bijeenkomst.

Het organiserend team heeft intussen de vervolgstappen kunnen bepalen. Eén van de doelstellingen van de bijeenkomst van 13 april was om met elkaar antwoord te geven op de vraag: “Wat heb jij nodig om bij te kunnen dragen aan een digitaal toegankelijke wereld en hoe kan het platform jou daarbij helpen?” Deze vraag blijft voor ons cruciaal. Daarom is besloten om in mei een enquête uit te zetten. Op die manier willen we de behoefte vanuit de markt vaststellen. Zodat we weten hoe het platform jou en andere professionals kan faciliteren bij het bevorderen van digitale toegankelijkheid. De resultaten van de enquête worden begin juni in een presentatie gedeeld.

We hopen dat jullie ons willen helpen de enquête straks zo breed mogelijk te verspreiden in jullie netwerk. Iedere stem telt! Hoe meer respons hoe beter we met elkaar weten wat we te doen hebben. Heb je nu al ideeën om het bereik van de enquête te vergroten? Dan horen we ze graag via platform@accessibility.nl! Delen is vermenigvuldigen.

Alleen samen kunnen we een onafhankelijk platform realiseren voor en door professionals die digitale producten en/of diensten aanbieden. Dankjewel voor je betrokkenheid alvast.

Contact

Portret Sandra Visser

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Sandra Visser

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.