Morgen Aan De Slag – Een plan van aanpak op maat

Je wilt aan de slag met de toegankelijkheid van je website, locatie, dienst of voorziening. Maar waar moet je beginnen? Welke veranderingen maken het verschil voor jouw organisatie en doelgroepen? Met een Morgen Aan De Slag-plan helpen wij je een goede start te maken en begeleiden we je naar je gewenste doel. 

Met een plan van aanpak op maat ga je aan de slag met de verbeterpunten die voor jouw klanten belangrijk zijn. Dit levert niet alleen winst op voor je klanten maar ook voor je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan:  

  • Zorgen voor optimale digitale toegankelijk en zo je (potentiële) doelgroep vergroten. 
  • Fysieke toegankelijkheid van jouw winkel verbeteren en het doen van aankopen zo prettiger en makkelijker maken.
  • Werken aan sociale toegankelijkheid: mensen met een beperking beter bejegenen en zo de klantbinding verbeteren. 

Hoe gaan we aan de slag? 

Bij het opstellen van een Morgen Aan De Slag-plan kijken we naar het totaalplaatje. We geven inzicht in de punten waarmee je aan de slag kunt om je toegankelijkheidsdoelen te bereiken én adviseren je in de aanpak hiervan.  

  • We beginnen met een nulmeting. Met een scan of gebruikersonderzoek brengen we de huidige situatie van jouw locatie, dienst, website of app in kaart. Een scan geeft inzicht in de verbeterpunten op basis van wet- en regelgeving en gestelde standaarden. Bij een gebruikersonderzoek krijg je advies van ervaringsdeskundigen met een beperking. Voor het meest volledige beeld kun je de scan en het gebruikersonderzoek ook combineren. 
  • Vervolgens maken we een plan. Samen kijken we wat je kunt doen met de bevindingen uit de scan en/of het gebruikersonderzoek. Waarmee ga je aan de slag? Hoe pak je dit aan? Welke begeleiding is hierbij nodig en in welke vorm?  

Zo geeft het plan van aanpak je een volledig advies in het inzichtelijk maken én aanpakken van de toegankelijkheid van jouw organisatie. 

Neem contact met ons op 

Wil jij morgen nog aan de slag met de toegankelijkheid van jouw organisatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over het Morgen Aan De Slag-plan.