14 maart: HBO minor-markt voor Digitale Toegankelijkheid

Nieuws
Een jongeman zit in een leslokaal achter een computer waarop hij aan het werk is. Om hem heen zitten andere studenten achter de computer.

ICT-docenten van Hogeschool Utrecht en specialisten van Stichting Accessibility hebben samen een nieuwe minor over Digitale Toegankelijkheid en Inclusie ontwikkeld. Voor het eerst kunnen studenten zich specialiseren in het vakgebied van digitale toegankelijkheid. Hier is vanuit het bedrijfsleven veel vraag naar en er bestaat nog geen hbo-opleiding voor. Op 14 maart houdt de Hogeschool Utrecht een minor-markt en kunnen studenten zich hiervoor aanmelden.

Al sinds 2020 is ‘digitale toegankelijkheid’ een vast onderwerp in het curriculum van de ict-opleiding van Hogeschool Utrecht. In het eerste leerjaar maken studenten kennis met dit onderwerp. Zij krijgen van Accessibility en een ervaringsdeskundige een gastcollege. In jaar 2 werken studenten aan een toegankelijke website en zorgt Accessibility dat ervaringsdeskundigen de websites testen en de feedback met de studenten bespreken. In het derde jaar is Accessibility vaak opdrachtgever: studenten werken aan een project waarbij digitale toegankelijkheid een eis is. En vanaf volgend jaar kunnen studenten dus ook een minor volgen om zich te specialiseren in digitale toegankelijkheid.

Heb je interesse? Kom naar de minor-markt op 14 maart!

Contact

Portret Arja Boer

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Arja Boer

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.