webinar toegankelijke recreatie: praktische tips

Nieuws

Een informatieve website, toegankelijke voorzieningen en een juiste bejegening: op deze terreinen is nog volop winst te behalen voor bedrijven in de recreatiebranche. Onderwerpen die volop aan bod zijn gekomen tijdens een webinar dat Accessibility deze week heeft georganiseerd. 

Een aantal praktische tips die we tijdens dit webinar hebben gedeeld:

  • Je website is het startpunt van de klantreis. Doe zelf een gratis quickscan om te zien of jouw website toegankelijk is: www.ismijnsitetoegankelijk.nl
  • Zorg voor een mobiele pinautomaat of maak gebruik van een lang kronkelsnoer
  • Breng contrasterende markering op de trappen aan
  • Zorg voor duidelijke en goed zichtbare bewegwijzering
  • Zet de Geotag (in Google Maps) op de juiste plaats (dus bij de ingang). Dat helpt mensen met een visuele beperking heel erg bij het navigeren naar de ingang.
  • Let op goede verlichting
  • Voeg tactiele (voelbare) en audio (geluid) elementen toe in bijvoorbeeld dierentuinen, zodat mensen die de dieren niet kunnen zien ze toch kunnen ‘beleven’.

Meer weten?

Uiteraard staan onze adviseurs klaar om jou te helpen om de toegankelijkheid van jouw locatie te verbeteren. Bekijk het overzicht van onze diensten.

Deze week besteedde ook de bekende website www.dagjeweg.nl aandacht aan toegankelijkheid. Lees het artikel Een dagje uit met een visuele beperking.

Contact

portret Rob Verberne

Ook jouw locatie voor iedereen toegankelijk?

Rob Verberne

CAPTCHA
2 + 2 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.