Accessibility en gemeente Harderwijk werken samen aan toegankelijkheid

Nieuws
Mensen met taststokken in de hand op een stoep

De werkgroep Toegankelijkheid Harderwijk, de wethouder Inclusie en medewerkers openbare ruimte van de gemeente Harderwijk wilden weleens ervaren hoe toegankelijk het centrum van Harderwijk is. Zij schakelden onze toegankelijkheidsexperts Steven Dekker en Yvonne Vrijhof in en gingen met speciale hulpmiddelen op pad om te ervaren waar mensen met een beperking in hun gemeente tegenaan lopen.

De ervaring van de deelnemers was intens. Op een aantal oversteekpunten ervaarden zij de situatie als onoverzichtelijk en spannend. Als aandachtspunten noemden zij: steile hellingen, ongelijke wegen en hinder van obstakels. Yvonne Vrijhof: "Met behulp van taststokken en simulatiebrillen en door gebruik te maken van een rolstoel, kun je zelf ervaren dat ogenschijnlijke eenvoudige acties of handelingen behoorlijk complex kunnen zijn als je visueel of fysiek beperkt bent".

Shared space gebied

Steven Dekker: "Het Shared Space gebied maakt het vaak extra lastig omdat er geen onderscheid is tussen diverse verkeersstromen van voetgangers, fietsers en auto's. Een goed ontworpen shared space hoeft echter niet ontoegankelijk te zijn".
 

Nieuwe ervaringen

De betrokkenen kijken terug op een middag vol nieuwe ervaringen. Het gesprek erover wordt voortgezet. Samen met de gemeente Harderwijk gaan we aan tafel om te kijken welke verbeterpunten er in de stad mogelijk zijn. Een prachtig initiatief en een mooie samenwerking! 

Meer weten?

Wil je weten hoe Accessibility jou kan helpen om de toegankelijkheid in je gemeente te bevorderen? Kijk eens bij onze trainingen. Of neem contact op met een van onze adviseurs.  

Contact

Afbeelding van Yvonnen Vrijhof

Ook ervaren hoe toegankelijk jouw openbare ruimte is?

Yvonne Vrijhof

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.