Nieuwe training gelanceerd: digitale toegankelijkheid in het inkoopproces

Nieuws
Foto van Marek Levak/Pexels

Product owners, inkoopmedewerkers, beleidsmakers, aanbestedingsspecialisten en anderen, die betrokken zijn bij de inkoop van producten en diensten, zijn op zoek naar kennis over digitale toegankelijkheid. Daarom hebben we een workshop Digitale toegankelijkheid in het inkoopproces ontwikkeld en toegevoegd aan onze uitgebreide aanbod trainingen, webinars en workshops. De eerste editie van deze nieuwe workshop vindt plaats op 8 december 2022. Schrijf je snel in!

Toegankelijkheid op de kaart

De inkoopafdeling van een organisatie heeft een sterk sturende rol als het gaat om het borgen van kwaliteit. Dat doen ze door leveranciers aan zich te verbinden, die in staat zijn de wensen en behoeften van de organisatie om te zetten in de gewenste producten en diensten. Nu (digitale) toegankelijkheid bij overheden en gemeentes goed op de kaart staat, merken we dat er bij inkoopafdelingen behoefte is aan kennis, om samen met hun leveranciers, de kwaliteit van toegankelijke producten en diensten te borgen.

Kennis is de sleutel

De grote vraag naar kennis over digitale toegankelijkheid is een geweldige trend. Dat betekent dat Nederland steeds toegankelijker wordt voor iedere gebruiker, ook die met een beperking. We zien dat inkopers hun eigen kennis willen vergroten op dit vlak. Dan zijn ze beter in staat om hun leveranciers te toetsen op kennis over en ervaring met toegankelijkheid. Graag spelen wij met onze jarenlange ervaring met digitale toegankelijkheid in op deze trend: een hands-on workshop speciaal gericht op het inkoopproces (Workshop Digitale toegankelijkheid in inkoopproces | Accessibility.nl).

Meer informatie

We helpen je in de workshop op weg: na afloop kun je de eisen toevoegen aan aanbestedingen voor digitale publicaties, weet je hoe je kunt nagaan of een leverancier zich aan de toegankelijkheidseisen heeft gehouden, weet je of er gebruikers zijn met een beperking die de gewenste informatie niet bij jouw organisatie kunnen vinden en je leert nog veel meer. We zien je graag op 8 december 2022. Lees hier meer over deze workshop: Workshop Digitale toegankelijkheid in inkoopproces | Accessibility.nl

Contact

profielfoto Wouter Lenssen

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Wouter Lenssen

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.