Buitencentrum Drents-Friese Wold, Staatsbosbeheer

Nieuws
Afbeelding van het Buitencentrum Drents-Friese Wold

In juni / juli 2022 zijn een aantal ervaringsdeskundigen bij het Buitencentrum geweest en hebben de wandelroute, het familiepad, gelopen. 

Hoe ervaren bezoekers met een visuele en/of fysieke beperking de toegankelijkheid van het buitencentrum en hoe is deze ervaring tijdens de wandelroute, o.a. de informatiebordjes langs de route met tekst en braille. Deze ervaringen zijn gebundeld en verwerkt in de uitkomsten van het toegankelijkheidsonderzoek.

“Aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt Buitencentrum Drents-Friese Wold. In dit bezoekerscentrum is de tentoonstelling Grenzeloos Wold te zien, met veel informatie over de natuur in het nationaal park. Wil je weten hoe een werkkamer van de boswachter eruitziet? Kom dan kijken in het Boswachterslab!”

Half juli hebben wij, Yvonne Vrijhof en Rob Verberne, als Adviseurs Toegankelijkheid het toegankelijkheidsonderzoek uitgevoerd.

Hoe toegankelijk is het Buitencentrum en de specifieke wandelroute (familiepad) voor bezoekers met een visuele en/of fysieke beperking. Hoe zijn de parkeerplaatsen gepositioneerd, wat zijn de afmetingen? Kan ik de route goed volgen? Zijn er obstakels? Is de bewegwijzering duidelijk? Kan ik de horeca goed vinden en makkelijk bestellen?

Natuurlijk hebben we ook een bezoek gebracht aan het boswachterslab en gekeken welke verbeterpunten er mogelijk waren.

Alle uitkomsten zijn verwerkt in een rapport. Binnenkort gaan we in gesprek met het management van het Buitencentrum om te kijken met welke aanbevelingen zij nu al aan de slag kunnen en welke acties/aanpassingen zij op lange termijn kunnen gaan inzetten.

Een goede samenwerking is er tussen Accessibility en Staatsbosbeheer! Mooi om de grote bereidheid te zien om de toegankelijkheid inclusief, voor iedereen, te optimaliseren.                             

Quote
"Het is fantastisch hoe jullie ons adviseren over het verbeteren van ons buitencentrum en familiepad, zodat wij nóg toegankelijker kunnen zijn voor iedere doelgroep."

Alice Feriks
Medewerker Buitencentrum Staatsbosbeheer

Contact

Afbeelding van Yvonnen Vrijhof

Ook jouw organisatie voor iedereen toegankelijk?

Yvonne Vrijhof

CAPTCHA
6 + 9 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.