Bedrijven in recreatiebranche gezocht!

Nieuws
Een jonge vrouw crowdsurfing in rolstoel tijdens een optreden in de buitenlucht; foto Hans Peter van Velthoven

Een dagje uit begint met een goede voorbereiding. Juist voor mensen met een beperking (een op de vijf Nederlanders) is het belangrijk om zich van tevoren goed te informeren over de toegankelijkheid van een locatie. En daar gaat het dus vaak mis. Informatie ontbreekt, is niet volledig, eenduidig of slecht vindbaar. Iemand vertelde: “Er staat op de website dat het park overwegend rolstoeltoegankelijk is. Dat bleek helemaal niet zo te zijn. Ik was dus degene die op de tassen kon passen.”

Wij willen een duidelijke (digitale) standaard maken voor het delen van informatie over toegankelijkheid in de recreatiesector. Een format dat voor ondernemers makkelijk is toe te passen op hun website en door de branche breed wordt ondersteund. We starten met een pilot waarin de branche, gebruikers en inhoudsdeskundigen met elkaar aan de slag gaan. Als pilot-locatie heb je de kans om jouw ervaringen te delen en te toetsten bij de eindgebruiker. Jouw bezoekers krijgen hierdoor waardevolle informatie over de toegankelijkheid van jouw locatie, gepresenteerd op een heldere manier op jouw website. Hiermee ben je een goed voorbeeld voor de branche en een koploper in Nederland. Uiteraard ontvang je hierbij ondersteuning en advies van het projectteam.

Ook organiseren we drie plenaire sessies voor het netwerk van brancheorganisaties, recreatielocaties en eindgebruikers. Wil je hierbij aanwezig zijn, meedenken of zelfs als pilot-locatie meedoen? Neem dan snel contact op met Rob Verberne, rverberne@accessibility.nl of kijk eerst voor meer informatie op Informatiestandaard Recreatiebranche.

 

Fotocredits: Hans Peter van Velthoven