Hoe toegankelijk is jouw site of app?

Expertise

Wil je dat jouw website of app goed gevonden wordt én gebruiksvriendelijk is? Dan speelt digitale toegankelijkheid een grote rol. Een technische scan of een gebruikersonderzoek geeft inzicht in hoe toegankelijk jouw site of app is en wat nog beter kan. Ook krijg je praktische handvaten om hiermee aan de slag te gaan.

 

Vanaf 2025 is het wettelijk verplicht dat digitale applicaties toegankelijk zijn, voor alle gebruikers. Dit is niet alleen goed nieuws voor de gebruiker, maar óók voor organisaties. Want een toegankelijke site of app is ook beter vindbaar in zoekmachines en zorgt zo voor meer kliks, klanten en omzet.  

Visitekaartje 

Een website is vaak het eerste contactmoment van gebruikers met een organisatie. Als de website of app gebruiksvriendelijk, begrijpelijk en toegankelijk is, zorgt dit voor een positief beeld van het merk, product of de dienst. Dit kan leiden tot loyale klanten, goede reviews, meer bezoekers en een grotere omzet. 

Hoe kunnen wij helpen? 

Er zijn veel manieren om de toegankelijkheid van een website of app te vergroten. Van het instellen van de juiste kleurcontrasten tot het vereenvoudigen van het bestelproces. Met een technische scan of gebruikersonderzoek geven wij je inzicht in de huidige toegankelijkheid van jouw site of app. 

Een technische scan toetst een website of app aan de hand van vastgestelde standaarden en wet- en regelgeving. Op basis daarvan krijg je inzicht in wat nodig is om alle gebruikers toegang tot jouw product of dienst te kunnen geven. 

Je kunt ook voor kiezen voor een gebruikersonderzoek. Hierbij geven onze ervaringsdeskundigen op basis van jouw klantreis een advies. Hun ervaringen leveren waardevolle inzichten op en oplossingen op maat. Een combinatie van een technische scan en gebruikersonderzoek kan natuurlijk ook. 

Neem contact met ons op 

Wil jij ook inzicht krijgen in waar je nu staat? Met onze scan of gebruikersonderzoek krijg je snel op een rij wat je kunt verbeteren. Neem contact met ons op voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de toegankelijkheid van jouw organisatie? Dan ben je bij Accessibility aan het juiste adres. Naast scans en gebruikersonderzoeken bieden wij o.a.: