Accessibility kijkt mee met NCB voor toegankelijke kerken

Nieuws
binnenkant van een kerkgebouw

De Nederlandse Christelijke blinden en slechtzienden Belangenvereniging (NCB) vindt het belangrijk dat alle kerken in Nederland zo toegankelijk mogelijk zijn voor mensen uit haar doelgroep.

Het bestuur van de NCB heeft daarom een flyer gestuurd naar alle kerken. Daarop wordt een vijftal belangrijke aandachtspunten op het gebied van toegankelijkheid nader  toegelicht. Op de website van de NCB is bovendien een eigen pagina ingericht met nog meer informatie en ideeën voor kerken om de toegankelijkheid in en om de kerk verder te verbeteren. Via een begeleidende brief doen zij een oproep aan de kerken om hiermee aan de slag te gaan. Zo wordt het mogelijk dat iedereen uit de doelgroep van de NCB  deel kan uitmaken van een kerk.

De NCB is een ervaren organisatie op het gebied van blinden, slechtzienden en aanverwante groepen; Accessibility heeft meegedacht over de inhoud van de flyer en de website voor een zo succesvol mogelijke campagne. 

Contact

Portret Steven Dekker

Ook aan de slag met fysieke toegankelijkheid binnen jouw kerk?

Steven Dekker

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.