De weg naar toegankelijk en inclusief onderzoek en ontwerp

Nieuws
Man met geleidestok en vrouw zonder stok lopen door een gang in een kantoorpand.

Wie toegankelijk wil ontwerpen, heeft inzicht nodig in de behoeften en voorkeuren van de verschillende gebruikers. Accessibility voert al jaren veel gebruikersonderzoeken uit onder mensen met een beperking: bruikbare kennis die we daarom graag zoveel mogelijk delen. 

Ontwerpen voor 'iedereen’ kan een uitdaging zijn. Je wilt inzicht hebben in alle verschillende typen personen en beperkingen die er in de maatschappij zijn. Ook wil je alle behoeften en voorkeuren van die personen onderzoeken. De verscheidenheid aan onderzoeksmethodes, en de (on)toegankelijkheid hiervan, voegt een extra uitdaging toe: wat als personen überhaupt niet kunnen participeren aan het onderzoek? Hoe neem je hun behoeftes en knelpunten dan mee?  

Kennis delen 

Deze extra uitdagingen maken het soms even zoeken naar dé juiste weg naar toegankelijk en inclusief onderzoek. Stichting Accessibility voert al jaren veel gebruikersonderzoeken uit onder mensen met een beperking. Die kennis delen we graag. Zo staan wij op 18 november op de conferentie ‘Maak het Bruikbaar’ van Gebruiker Centraal, waar we workshops geven over toegankelijk en inclusief onderzoek en inclusief ontwerpen.  

Webinar voor jou 

Wil jij ook meer weten over inclusief onderzoek en ontwerp? Volg bijvoorbeeld onze gratis webinar Verbeter je website met inclusief gebruikersonderzoek op donderdag 1 december. Of bekijk ons volledige aanbod van trainingen en webinars in onze trainingsagenda.