Accessibility partner van het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid (NCDT)

Nieuws
Portretten

Op vrijdag 10 juni 2022 vindt het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid (NCDT) na twee jaar afwezigheid weer plaats.

Dit congres zal plaatsvinden bij Atropia in Driebergen-Zeist. Meer informatie over dit congres kun je vinden op de website: www.ncdt.nl

Accessibility is partner van het NCDT.  We vinden het belangrijk dat de laatste inzichten over digitale toegankelijkheid worden gedeeld. Door kennis te delen zetten we met elkaar een stap naar een toegankelijke samenleving. Onze collega Eric Velleman geeft op het congres een presentatie over de Metaverse van Facebook.

De Metaverse klinkt heel nieuw, maar we zitten er eigenlijk al middenin zonder dat we het doorhebben. Welke toegankelijkheidsuitdagingen zijn er bij de veelbesproken Metaverse van facebook? Welke toepassingen zijn er nu al die onder het begrip Metaverse kunnen worden geschaard en zijn die toegankelijk voor mensen met beperkingen?

Digitale toegankelijkheid structureel geregeld

Digitale toegankelijkheid implementeren in je organisatie is niet zozeer een kwestie van techniek. Maar vooral een kwestie van goed organiseren. Vind jij digitale toegankelijkheid belangrijk, maar blijft het lastig om te werken aan verbetering in jouw organisatie? Kost het moeite om het onderwerp op de agenda te krijgen? Grote kans dat jouw organisatie nog niet ‘volwassen’ is op dit gebied.

De business consultants van Accessibility gaan tijdens het congres graag in gesprek over de mogelijkheden die een organisatie-quickscan kan bieden. De quickscan brengt alle betrokkenen en processen die te maken hebben met digitale toegankelijkheid in jouw organisatie in kaart. Hiermee krijg je zicht op snelle verbetermaatregelen. De scan is gebaseerd op het unieke volwassenheidsmodel van Accessibility: het Groeimodel Digitale Toegankelijkheid.

Met onze workshop: “Organisatie-quickscan digitale toegankelijkheid met interactieve sessie” ga je samen met diverse collega’s concreet aan de slag. Met een business consultant van Acessibility bespreek je de resultaten van jullie organisatie-quickscan. Samen maak je een plan om aan de slag te gaan met de uitkomsten. 

Deelnemers aan het NCDT congres krijgen exclusief 10% korting. De workshop is nu ook in ons trainingsaanbod beschikbaar. Kijk op Organisatie quickscan digitale toegankelijkheid met interactieve sessie voor meer informatie.

Gebruikersonderzoek

Op het congres zijn onze experts aanwezig op het gebied van inclusief gebruikersonderzoek. Je kan laagdrempelig kennis maken met gebruikersonderzoek en de kansen die dit jouw organisatie biedt.

Gebruikersonderzoek geeft je inzicht in hoe bezoekers jouw locatie, website of app ervaren. Want toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid liggen dicht bij elkaar, maar zijn niet hetzelfde. Bij gebruiksonderzoeken wordt de gebruiksvriendelijkheid van een website, app, gebouw of expositie getoetst. Het is een waardevolle aanvulling op de technische audits of quickscans op het gebied van toegankelijkheid. Met gebruikersonderzoek kom je er achter toegankelijk èn gebruikersvriendelijk je product, gebouw of dienst nu écht is In september bieden we een gratis webinar aan over inclusief gebruikersonderzoek. Deelnemers aan het NCDT congres kunnen zich als eerste hiervoor aanmelden.
 

Contact

profielfoto Wouter Lenssen

Ook jouw organisatie voor iedereen toegankelijk?

Wouter Lenssen

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.