Snel bijleren over toegankelijkheid? Bekijk de microlearnings!

Nieuws
een hand rust met vingers op het toetsenbord

Wil jij snel je kennis bijspijkeren over toegankelijkheid? Bijvoorbeeld over de WCAG-richtlijnen of het meten van digitale toegankelijkheid? In vier microlearnings – korte video’s met behapbare stukjes kennis – delen experts van Accessibility handige weetjes en inspirerende gesprekken met andere experts. En dat in maximaal 5 minuten.

De video’s zijn opgenomen door de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO), onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BKZ). Met de microlearnings deelt RADIO kennis over verschillende maatschappelijke thema’s, waaronder toegankelijkheid. In vier van deze video’s delen experts van Accessibility hun kennis. In sneltreinvaart nemen ze je mee: wat houdt het onderwerp in? Wat is het maatschappelijke belang? En wat kun jij zelf doen op dit gebied?

Experts delen hun kennis

Zo legt Lotte Bijl, expert Digitale Toegankelijkheid bij Accessibility, uit wat de richtlijnen van de Web Content Accessibility Guidelines inhouden. In een andere video licht zij, samen met projectleider collega Tamara Visser, toe hoe je met behulp van testtooling digitale toegankelijkheid kunt meten. Onze gebruikersonderzoeker Veron Wormeester vertelt over het belang van testen samen met ervaringsdeskundigen. In de laatste video gaat Tamara Visser in op de sociale, fysieke én digitale toegankelijkheid.

Contact

Portret Tamara Visser

Ook jouw kennis vergroten over toegankelijkheid?

Volg een van onze trainingen of webinars of neem contact op.

Tamara Visser

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.