Snel bijleren over toegankelijkheid? Bekijk de microlearnings!

Nieuws
toetsenbord

Wil jij snel je kennis bijspijkeren over toegankelijkheid? Bijvoorbeeld over de WCAG-richtlijnen of het meten van digitale toegankelijkheid? In vier microlearnings – korte video’s met behapbare stukjes kennis – delen experts van Accessibility handige weetjes en inspirerende gesprekken met andere experts. En dat in maximaal 5 minuten.

De video’s zijn opgenomen door de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO), onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BKZ). Met de microlearnings deelt RADIO kennis over verschillende maatschappelijke thema’s, waaronder toegankelijkheid. In vier van deze video’s delen experts van Accessibility hun kennis. In sneltreinvaart nemen ze je mee: wat houdt het onderwerp in? Wat is het maatschappelijke belang? En wat kun jij zelf doen op dit gebied?

Experts delen hun kennis

Zo legt Lotte Bijl, expert Digitale Toegankelijkheid bij Accessibility, uit wat de richtlijnen van de Web Content Accessibility Guidelines inhouden. In een andere video licht zij, samen met projectleider collega Tamara Visser, toe hoe je met behulp van testtooling digitale toegankelijkheid kunt meten. Onze gebruikersonderzoeker Veron Wormeester vertelt over het belang van testen samen met ervaringsdeskundigen. In de laatste video gaat Tamara Visser in op de sociale, fysieke én digitale toegankelijkheid.

Contact

Portret Tamara Visser

Ook jouw kennis vergroten over toegankelijkheid?

Volg een van onze trainingen of webinars of neem contact op.

Tamara Visser

CAPTCHA
0 + 4 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.