Hoe toegankelijk is jouw locatie?

Expertise

Werk jij in een winkel, kantoorpand, restaurant of andere locatie waar je bezoekers ontvangt? Dan wil je dat deze locatie zo toegankelijk mogelijk is. Een technische scan of gebruikersonderzoek geeft inzicht in de toegankelijkheid van jouw locatie voor mensen met een beperking én laat zien wat nog beter kan. Ook krijg je praktische handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Als organisatie of ondernemer wil je dat jouw locatie toegankelijk is voor iedereen, ook voor mensen met een (tijdelijke) beperking. Voor rolstoelgebruikers of mensen met een visuele beperking, maar ook voor mensen met een gebroken arm of been. De toegankelijkheid van veel openbare ruimtes, gebouwen, winkels en vervoersmiddelen is nu nog niet op orde. Hierdoor zijn dagelijkse dingen zoals boodschappen doen, de bus nemen of een paspoort regelen voor heel veel mensen een uitdaging.  

Waarom is het belangrijk? 

Een locatie is hét visitekaartje van een organisatie. Als jouw locatie toegankelijk is, draagt dit bij aan een positieve beeldvorming en beleving van de klant. Daarnaast helpt het de doorstroom vergroten en maakt het de aankoop van producten of diensten makkelijker. Steeds meer organisaties vinden het daarom belangrijk om de huidige toegankelijkheid van hun locatie(s) in kaart te brengen. Kleine aanpassingen maken vaak al een groot verschil! 

Wees je ervan bewust dat jouw gebouw misschien nog niet toegankelijk is voor iedereen.

Hoe kunnen wij helpen? 

Er zijn veel manieren om de toegankelijkheid van een locatie te vergroten. Van het aanpassen van de verlichting tot het vergroten van de bereikbaarheid. Met een technische scan of een gebruikersonderzoek geven wij je inzicht in de huidige toegankelijkheid van jouw locatie. 

Een technische scan toetst de toegankelijkheid van een locatie voor mensen met een beperking op basis van vastgestelde standaarden en wet- en regelgeving. Op basis daarvan krijg je inzicht in wat nodig is om alle gebruikers toegang tot jouw locatie of dienst te kunnen geven. 

Je kunt ook voor kiezen voor een gebruikersonderzoek op locatie. Hierbij geven onze ervaringsdeskundigen op basis van jouw klantreis aan waar zij tegenaan lopen. Hun ervaringen leveren waardevolle inzichten op om de fysieke toegankelijkheid te verbeteren. Een combinatie van een technische scan en gebruikersonderzoek kan natuurlijk ook. 

Neem contact met ons op 

Wil jij ook inzicht krijgen in waar je nu staat? Met onze scan of gebruikersonderzoek krijg je snel op een rij wat je kunt verbeteren. Neem contact met ons op voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de toegankelijkheid van jouw organisatie? Dan ben je bij Accessibility aan het juiste adres. Naast scans en gebruikersonderzoeken bieden wij o.a.: