Gebruikersonderzoek - Laat een ervaringsdeskundige meekijken

Expertise

Wil je dat iedereen prettig gebruik kan maken van jouw website, product of dienst? Dan is toegankelijkheid van groot belang. Met een gebruikersonderzoek krijg je inzicht in hoe toegankelijk, gebruiksvriendelijk en bruikbaar je website, product, gebouw of dienst is voor mensen met een beperking. 

Bij een gebruikersonderzoek gaan ervaringsdeskundigen – mensen die zelf een beperking hebben - op onderzoek uit op de locatie of website van jouw organisatie. Vanwege hun eigen beperking kunnen ze precies aangeven waar ze tegenaanlopen én hoe je dit kunt verbeteren. Je krijgt dus niet alleen inzicht maar ook praktische handvaten aangereikt waarmee je direct aan de slag kunt. 

Waar moet je aan denken? 

Een gebruikersonderzoek wordt op maat gemaakt. Iedere organisatie is natuurlijk anders, kent een unieke klantreis en vraagt om een andere aanpak. Zo kijken we bij een locatie, bijvoorbeeld bij een theater, naar de ontvangst, de receptie, de route naar de zalen, de toiletten en restauratie en eventueel naar de voorstellingen. Bij een website kijken we o.a. naar de vindbaarheid van informatie en het gemak van het bestellen van een product of dienst. Is het bestelproces voor iedereen te snappen en te gebruiken? 

Nieuwsgierig geworden? In deze video zie je wat ervaringsdeskundigen kunnen toevoegen aan de toegankelijkheid van jouw organisatie. 

Neem contact met ons op 

Wil jij ook inzicht krijgen in de toegankelijkheid van jouw organisatie? Met ons gebruikersonderzoek krijg je snel op een rij wat je kunt verbeteren. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over de toegankelijkheid van jouw organisatie? Dan ben je bij Accessibility aan het juiste adres. Naast gebruikersonderzoeken bieden wij o.a.: