Hoe wij helpen - Grootschalig onderzoek

Stichting Accessibility werkt samen met mensen met een beperking en belangen- en cliëntenorganisaties aan een toegankelijke samenleving voor mensen met een functiebeperking.

Landelijke onderzoeken in diverse branches

Stichting Accessibility werkt samen met mensen met een beperking én met belangen- en cliëntenorganisaties aan een toegankelijke samenleving voor mensen met een functiebeperking. Wij voeren regelmatig grootschalige onderzoeken (monitors) uit in specifieke branches, zoals het Onderwijs of de Zorg, waarmee we meer inzicht krijgen in hoe het branchebreed met digitale toegankelijkheid gesteld is. Zo onderzochten we de toegankelijkheid van digitale middelen van onderwijsinstellingen, persoonlijke gezondheidsomgevingen en het MKB. Voor deze en andere branches organiseren we awareness sessies om het belang van digitale toegankelijkheid zichtbaarder en urgenter te maken. Door middel van presentaties en workshops helpen wij organisaties om digitale toegankelijkheid in hun organisatie te implementeren. En met onze op maat gemaakte ‘toolkits’ bieden wij organisaties praktische ondersteuning om hun digitale middelen digitaal toegankelijk te maken.

Europese projecten

Digitale toegankelijkheid is een internationale aangelegenheid. Toegankelijkheid houdt niet op bij de grens en Europese regelgeving is leidend, ook voor organisaties in Nederland.   Accessibility is nauw betrokken bij een groot aantal Europese projecten op het gebied van regelgeving en toetsing van toegankelijkheid.

Nieuwe technologische ontwikkelingen

Nieuwe technologieën volgen elkaar in rap tempo op. In deze ontwikkelingen houden de ontwikkelaars niet altijd rekening met de toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking. In onze projecten werken we veel samen met innovatieve organisaties, waarbij wij bijdragen met onze kennis en ervaring. Daarnaast helpen we hen met het ontwikkelen van nieuwe technologieën door ze te toetsen aan gebruikers met een functiebeperking. Ook betrekken we ervaringsdeskundigen zo vroeg mogelijk in het ontwikkelproces. Dit leidt tot toepassingen als serious games en voice interface.

Tags

  • bewustwording
  • inclusieve samenleving

Contact

Arja Boer

Aan de slag met integrale toegankelijkheid?

Neem gerust contact op, wij helpen je graag op weg. Bel of e-mail ons, of laat een bericht achter.

Arja Boer

0 + 7 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier =?' geef een '6' op.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.