Hoe wij helpen - Gebruikersonderzoek

Toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van digitale media liggen dicht bij elkaar, maar zijn niet hetzelfde. In onze audits naar toegankelijkheid kijken we specifiek naar hoe goed de website of app gebruikt kan worden door mensen met een beperking. Daarnaast raden we aan om de website of app te laten toetsen op gebruiksgemak en de user experience. Dit kan door middel van een gebruikersonderzoek.

Gebruikers centraal

Wij stellen de gebruiker centraal bij het ontwerpen van een website. Zij zijn immers degenen die de website gaan gebruiken. Wil je je website op een inclusieve manier ontwerpen? Dan is het belangrijk dat je je gebruikers zo vroeg mogelijk bij de ontwikkeling betrekt. Door te weten wat zij belangrijk vinden, wat zij nodig hebben en welke drempels zij ervaren kun je deze aspecten direct aanpakken.

De voordelen

  • Meer bewustwording in de organisatie voor toegankelijkheid en inclusief ontwerp
  • Direct inzicht in waarom het toepassen van de WCAG-richtlijnen zo belangrijk is
  • Jouw organisatie zet hiermee net een stap meer op het gebied van inclusie

Gebruikersonderzoek binnen je organisatie

Beschikt je organisatie over een UX-lab en voeren jullie zelf UX-onderzoek uit? Stichting Accessibility kan je ondersteunen met onze grote, groeiende database met gebruikers met een beperking, ook wel de ervaringsdeskundigen genoemd. Samen met jullie onderzoeksteam zetten we een gedegen onderzoek op naar de prestaties van jullie te ontwikkelen website of app.

Gebruikersonderzoek op onze locatie

Het is ook mogelijk het gebruikersonderzoek volledig door Stichting Accessiblity te laten uitvoeren. Onze onderzoekers organiseren dan in opdracht een testdag op onze locatie, waarbij we gebruikers uitnodigen om jullie website of app te testen. Vanuit een andere ruimte, of online, kun je als opdrachtgever de testregistraties volgen. De resultaten bespreken we tussentijds. Daarna kan het ontwikkelteam direct, aan de hand van de eindrapportage, aan de slag om de gebruikerservaring te verbeteren.­­­­

Contact

Wil je de mogelijkheden bespreken van een gebruikersonderzoek?

Veron Wormeester

7 + 3 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier =?' geef een '6' op.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.