Panel Inclusief gebruikersonderzoek

Vanuit Accessibility voeren wij veel gebruikersonderzoek uit. Tijdens zo’n onderzoek wordt er gekeken hoe gebruikers een product of dienst gebruiken. De gebruiker wordt zo betrokken bij (een onderdeel van) het ontwerpproces.

Gebruikersonderzoek

De gebruikersonderzoeken hebben als doel om producten, diensten of omgevingen beter aan te laten sluiten bij de beoogde eindgebruiker. Denk hierbij aan enquêtes om behoeftes op te halen, toetsen van websites en focusgroepen. Het gaat hier zowel om interne onderzoeken, voor projecten, als externe onderzoeken, in opdracht van andere organisaties/bedrijven. We noemen dit inclusief gebruikersonderzoek, omdat we ervoor zorgen dat een zo breed mogelijke groep gerepresenteerd wordt in onderzoeken, en er zoveel mogelijk mensen in staat zijn om te participeren.  Meer informatie over inclusief gebruikersonderzoek vind je hier.

Panel

Om gebruik te kunnen maken van gebruikers is het essentieel dat we toegang hebben tot een representatieve groep. Daarnaast moet de groep groot genoeg zijn om mensen afwisselend deel te laten nemen. De groep wordt onderdeel van een panel die we af te toe kunnen benaderen voor een specifieke onderzoeksvraag.

Werkwijze deelname

Wanneer wij een onderzoek gaan uitvoeren (voor interne projecten of vanuit een externe opdracht) sturen we een uitnodiging naar die panelleden die binnen de selectiecriteria vallen. In deze uitnodiging wordt alle praktische informatie gegeven zoals doel van het onderzoek, tijdsduur, locatie en verwachting van deelnemers. Hierna kunnen de uitgenodigde panelleden zelf aangeven of zij willen deelnemen. Wanneer er teveel aanmeldingen zijn wordt er een selectie gemaakt. Na bevestiging van deelname volgen de laatste details over het onderzoek.

Voor de meeste onderzoeken ontvangen de panelleden een vergoeding. Deze wordt vooraf vastgesteld.  

Aanmelden van het panel

Samen kunnen we een verschil maken en zorgen dat de ontwikkeling van producten en diensten overeenkomt met de wensen van de gebruikers. We zijn altijd op zoek naar nieuwe panelleden die af en toe mee willen denken en hun ervaring willen delen, ofwel als gebruiker ofwel als ervaringsdeskundige. Heb je interesse om hieraan mee te werken, neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden

Interesse om deel te nemen aan onze onderzoeken?

Meld je hier aan voor het panel

Tags

  • gebruikerstest
  • Onderzoek

Contact

Portret Veron Wormeester

Ook aan de slag met inclusief gebruikersonderzoek?

Neem vooral contact op! Dan bekijken wij de mogelijkheden

Veron Wormeester

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.