Hoe wij helpen - Audits - Onderzoek app

Onderzoek

Tijdens een app-onderzoek komen we tot een volledig beeld van de toegankelijkheid van een app. Dit onderzoek kan gebruikt worden als bewijsmateriaal voor de eigen toegankelijkheidsverklaring [Link naar toegankelijkheidsverklaring].

Het app-onderzoek kan op alle apps van de besturingssystemen iOS en Android toegepast worden. We toetsen de app op het niveau WCAG 2.1; voor het toetsen maken we gebruik van de voorleesfunctie van de mobiele telefoon.

Na het uitvoeren van een onderzoek ontvang je

  • een rapportage met bevindingen
  • een managementsamenvatting
  • een toelichting bij de resultaten (optioneel)
  • een hercontrole binnen 60 werkdagen (optioneel)

Als we geen problemen hebben geconstateerd, of als alle problemen bij een hercontrole zijn opgelost, ontvang je een bewijs van Stichting Accessibility dat het onderzoek succesvol is afgerond.

Hercontrole

Zijn er in het onderzoek toegankelijkheidsproblemen naar voren gekomen en denk je die op korte termijn te kunnen oplossen? Dan kun je besluiten om een hercontrole te laten uitvoeren. Een hercontrole vindt plaats binnen 60 werkdagen nadat je de resultaten van het onderzoek hebt ontvangen. Hierbij toetsen we of de eerder geconstateerde problemen zijn opgelost.

Contact

Wil je meer weten over de audits die wij uitvoeren?Of ben je benieuwd welk type audit geschikt is voor jullie situatie en jullie organisatie?

Brian Bors

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.