Posters met do's en don'ts voor web- en appdesigners

Kennis
Posters met do's en don'ts voor webdesigners

Hoe krijg je toegankelijkheid tussen de oren bij ontwerpers van online applicaties? Een nieuwe supergemakkelijke tool kan helpen: een set van zes posters met do's en don'ts voor het ontwerpen voor toegankelijkheid. Download de posters, print ze uit en hang ze in je kantoor op het prikbord - en niemand kan er meer omheen.

Do's en don'ts voor ontwerpers

De toegankelijkheidsgroep 'Home Office Digital' van de Britse overheid heeft een serie van zes posters gemaakt voor het ontwerpen van online applicaties vanuit het oogpunt van toegankelijkheid. Deze serie, getiteld ‘The Dos and Don’ts on Designing for Accessibility’, toont ontwerpers hoe ze rekening kunnen houden met gebruikers met verschillende soorten beperkingen: visuele, auditieve en motorische beperkingen, dyslexie en stoornissen in het autismespectrum. De zesde poster focust gebruikers van schermlezers.

Prikbord

Het printen en ophangen op kantoor is een kleine en snelle stap om het bewustzijn van toegankelijkheid te vergroten bij ontwerpers. Op het kantoor van Stichting Accessibility hangen de posters in onze trainingsruimte, en we merken dat ze werken als goede geheugensteuntjes voor cursisten tijdens de trainingen voor web- en appdesigners.

Reacties

De Britse toegankelijkheidsgroep ontving vanuit verschillende landen veel enthousiaste reacties op de posters. Inmiddels zijn de Engelstalige posters vertaald in meer dan vijf andere talen, waaronder het Nederlands. Download de posters via de link onder dit artikel.

Tags

  • awareness sessies
  • awareness tools
  • bewustwording
  • Digitale toegankelijkheid
  • software ontwikkeling
  • Toegankelijkheid