drempelvrij.nl certificering

Het Waarmerk drempelvrij.nl is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. Het waarmerk wordt uitgereikt na onze officiele drempelvrij-inspectie van de website. Je kunt laten inspecteren op drie niveaus. De eerste twee niveaus gaan over de toegankelijkheid van een website, belangrijk voor elke website. Bij het derde niveau, de Webrichtlijnen, wordt naast toegankelijkheid ook op andere kwaliteitsaspecten geïnspecteerd. Dit is de standaard voor overheden.

drempelvrij logo: groen mannetjeVanaf 1 januari 2015 moeten alle overheidswebsites voldoen aan Webrichtlijnen 2. Een effectieve manier om dit te borgen is een drempelvrij.nl-inspectie in de aanbesteding op te nemen meenemen en je leverancier (mede) verantwoordelijk maken voor het behalen van waarmerk en het 'groene mannetje'. Dat is een belangrijke succesfactor om aan de Webrichtlijnen te voldoen en het zorgt er doorgaans voor dat het (ver)bouwproces efficiënt verloopt. Laat bij oplevering van de website een drempelvrij.nl inspectie uitvoeren om vast te stellen of aan de gestelde eisen is voldaan. Als je site voldoet aan de eisen ontvang je een certificaat en mag je het Waarmerk drempelvrij.nl op je website plaatsen.
Bekijk de lijst van deelnemers aan het Waarmerk drempelvrij.nl.

Accessibility heeft Stichting Waarmerk drempelvrij.nl opgericht. Wij voeren als onderzoeksinstelling al meer dan 10 jaar inspecties van websites uit voor drempelvrij en mogen namens de stichting ook certificaten verstrekken.

Meer weten over drempelvrij.nl certificering of een offerte op maat? Neem contact met ons op!
Heb je geen behoefte aan een drempelvrij-certificaat of is deze op dit moment niet haalbaar? Geen nood: een website-scan is een goed alternatief om een betrouwbaar beeld van de toegankelijkheid van je website te krijgen.

Tags:
Categorie:
Audits
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn