Organisatie

Het bureau van Stichting Accessibility bestaat uit een vaste staf en een aantal professionals, aangevuld met projectmedewerkers en studenten.

Bureau

Het bureau bestaat uit een vaste staf en een aantal professionals. Daarnaast werken er bij ons doorgaans een aantal projectmedewerkers en studenten van onder meer de Universiteit Twente en diverse hogescholen.

Henk van de Beld is directeur-bestuurder van Accessibility. Henk heeft sinds de jaren 80 diverse management- en directiefuncties bekleed bij zorginstellingen.

Eric Velleman is wetenschappelijk directeur en internationaal toegankelijkheidsexpert. Eric heeft ruim twintig jaar ervaring bij Bartiméus met visueel gehandicapten. Hij heeft onderzoek gedaan naar toegankelijkheid, gebruikersvriendelijkheid en gebruikersprofielen voor mensen met een handicap en ICT. Eric is verantwoordelijk voor onze projecten. Als onderzoeker is hij verbonden aan de UTwente waar hij promotieonderzoek verricht en is nog altijd verbonden aan Stichting Bartimeus. Lees meer over Eric Velleman of het interview met hem in het jubileumboek.

Ron Beenen is als programma manager verantwoordelijk voor de dienstverlening van de stichting en voor de dagelijkse leiding. Ron heeft ruim 12 jaar ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid en geeft regemaltig presentaties en interviews over dit onderwerp zoals in NOSop3.

Ellen van Latum is relatiemanager. Heeft u vragen over ondersteuning rondom digitale toegankelijkheid, wilt u samenwerken aan een toegankelijke digitale wereld voor iedereen dan is zij de persoon binnen onze organisatie met wie u contact kunt opnemen. Ellen is te bereiken op 06-24642495 of via de e-mail: e.vanlatum@accessibility.nl.

Monique van der Heijden is senior business consultant. Zij brengt jarenlange ervaring mee op het gebied van verander- en projectmanagement die ze gebruikt om organisaties en medewerkers verder te helpen op het pad naar digitale toegankelijkheid. Recent was Monique als onderzoeksleider verantwoordelijk voor het onderzoek naar de digitale toegankelijkheid in de zorg dat onder meer het NOS journaal haalde.

Brian Bors is toegankelijkheidsexpert en trainer op het gebied van toegankelijkheid van websites en apps. Verder is Brian game specialist.

Twan van Houtum is technisch consultant en trainer op het gebied van toegankelijkheid van websites en apps. Twan heeft onder meer gewerkt aan het Europese project EIII.

Ruben Brandsma is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites. Daarnaast is hij ook werkzaam als projectmedewerker.

Daniël Strik is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites. 

Jules Ernst is technisch consultant op het gebied van toegankelijkheid van websites.

Janita Top is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites.

Bart Oosterveld is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites.

Leon Baauw is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites. Daarnaast is hij ook werkzaam als projectmedewerker.

Daniel de Vries is onderzoeker in opleiding.

Tom Lankamp bemant het secretariaat van Accessibility, doet de debiteuren- en crediteurenadministratie, en coördineert onder andere de trainingen en de dienst toegankelijke video.

Bij Accessibility zijn altijd een aantal stagiaires actief van diverse hogescholen en universiteiten.

Tags:
Categorie:
Over Accessibility
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn