Organisatie

Het bureau van Stichting Accessibility bestaat uit een vaste staf en een aantal professionals, aangevuld met projectmedewerkers en studenten.

Bureau

Het bureau bestaat uit een vaste staf en een aantal professionals. Daarnaast werken er bij ons doorgaans een aantal projectmedewerkers en studenten van onder meer de Universiteit Twente en diverse hogescholen.

Yolande Mansveld is directeur-bestuurder van Accessibility. Yolande is arts en bedrijfskundige, voorheen algemeen directeur Medinova en directeur strategic affairs bij Johnson en Johnson. Ze werkte eerder onder andere ook bij OPG en Achmea. Naast haar werkzaamheden voor onze stichting is ze partner bij de Health Care Strategy Group.

Eric Velleman is technisch directeur en toegankelijkheidsexpert. Hij heeft meer dan twintig jaar bij Bartiméus gewerkt met visueel gehandicapten, en onderzoek gedaan naar toegankelijkheid, gebruikersvriendelijkheid en gebruikersprofielen voor mensen met een handicap en ICT. Eric is inhoudelijk verantwoordelijk voor veel van ons onderzoek en hij leidt onze projecten. Als onderzoeker is hij verbonden aan de UTwente en aan Stichting Bartimeus. Lees meer over Eric Velleman of het interview met hem in het jubileumboek.

Ron Beenen is als programma manager verantwoordelijk voor de afdeling Inspectie, het trainingsprogramma en de dagelijkse leiding. Ron heeft ruim 12 jaar ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid en geeft regemaltig presentaties over dit onderwerp bij organisaties en op congressen. Zie ook het artikel met Ron in het jubileumboek.

Tom Lankamp bemant het secretariaat van Accessibility, doet de debiteuren- en crediteurenadministratie, en coördineert onder andere de trainingen en de dienst Toegankelijke Video.

Brian Bors is toegankelijkheidsexpert en trainer op het gebied van toegankelijkheid van websites en apps. Verder is Brian Game Specialist.

Twan van Houtum is technisch consultant en trainer op het gebied van toegankelijkheid. Twan heeft onder meer gewerkt aan het Europese project EIII.

Ruben Brandsma is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites. Daarnaast is hij ook werkzaam als projectmedewerker.

Daniël Strik is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites. Daarnaast is hij ook werkzaam als projectmedewerker. 

Jules Ernst is technisch consultant op het gebied van toegankelijkheid.

Janita Top is technisch consultant op het gebied van toegankelijkheid.

Ben Taken is consultant. Hij richt zich op marketing, communicatie en overige ondersteuning. Grote kans dat als je belt voor ondersteuning dat je hem aan de lijn krijgt. Je kunt bij Ben terecht voor alle vragen over onze dienstverlening en is het eerste aanspreekpunt.

Monique van der Heijden is senior business consultant. Zij brengt jarenlange ervaring mee op het gebied van verander- en projectmanagement die ze gebruikt om organisaties en medewerkers verder te helpen op het pad naar digitale toegankelijkheid. 

Bart Oosterveld is onderzoeker in opleiding.

Leon Baauw is onderzoeker in opleiding.

Daniel de Vries is onderzoeker in opleiding.

Bij Accessibility zijn altijd een aantal stagiaires actief van diverse hogescholen en universiteiten. 

Tags:
Categorie:
Over Accessibility
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn