Organisatie

Het bureau van Stichting Accessibility bestaat uit een vaste staf en een aantal professionals, aangevuld met projectmedewerkers en studenten.

Bureau

Het bureau bestaat uit een vaste staf en een aantal professionals. Daarnaast werken er bij ons doorgaans een aantal projectmedewerkers en studenten van onder meer de Universiteit Twente en diverse hogescholen.

Joep Aarts is directeur-bestuurder van Accessibility. Joep heeft veel bestuurlijke ervaring, en is de opvolger van Michel Demmenie.

Eric Velleman is wetenschappelijk directeur en internationaal toegankelijkheidsexpert en verantwoordelijk voor onze onderzoeksprojecten. Eric heeft ruim twintig jaar ervaring bij Bartiméus met visueel gehandicapten. Hij heeft onderzoek gedaan naar toegankelijkheid, gebruikersvriendelijkheid en gebruikersprofielen voor mensen met een handicap en ICT. Als onderzoeker is hij verbonden aan de UTwente waar hij promotieonderzoek verricht. Daarnaast is hij nog altijd verbonden aan Stichting Bartimeus. Lees meer over Eric Velleman.

Ron Beenen is als programma manager verantwoordelijk voor de dienstverlening van de stichting. Ron heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid, hij host de expertgroep e-accessibility bij ShoppingTomorrow, is lid van het Platform Digitoegankelijk van het Ministerie van BZK. Ron geeft regemaltig presentaties en interviews over toegankelijkheid zoals in NOSop3.

Sharmila Badloe is Medewerker Binnendienst en Relatiebeheer.

Brian Bors is toegankelijkheidsexpert, adviseur en trainer op het gebied van toegankelijkheid van websites en apps. Verder werkt Brian in het Europese project WAI Tools en is Brian game specialist.

Twan van Houtum is technisch consultant en trainer op het gebied van toegankelijkheid van websites en apps. Twan heeft onder meer gewerkt aan het Europese project EIII.

Arja Boer heeft een achtergrond in het hoger onderwijs en ondersteunt ons als kwartiermaker in drie projecten

Anouk Butterlin is werkzaam als projectleider bij Accessibility. Ze heeft veel ervaring als designer op het gebied van on- en offline UX, en daarnaast heeft ze net de studie Toegepaste Gerontologie afgerond. Voor ons zal ze zich bezig houden met het project Zorg.

Daniël Strik is technisch consultant op het gebied van toegankelijkheid van websites en apps en werkt aan het project  WAI Tools 

Jules Ernst is technisch consultant op het gebied van toegankelijkheid van websites.

Bart Oosterveld is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites.

Julia Rietveld is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites.

Yulia Valencia is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites.

Roel Antonisse werkt als ontwikkelaar en is onder andere verantwoordelijk voor de WCAG EM Report Tool van W3C

Harmen Lanser is projectmedewerker.

Roeland Sorber is consultant digitale toegankelijkheid. Roeland Sorber was voorheen als online communicatieadviseur onder meer verantwoordelijk voor de kwaliteit en de toegankelijkheid van de online kanalen. Roeland heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring met digitale toegankelijkheid, opgedaan bij verschillende organisaties.   

Tom Lankamp is werkzaam als Coördinator Bureauzaken en houdt zich bezig met de debiteuren- en crediteurenadministratie, HR-administratie, en coördineert onder andere de trainingen.

Bij Accessibility zijn altijd een aantal stagiaires actief van diverse hogescholen en universiteiten.

Tags:
Categorie:
Over Accessibility
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn