Organisatie

Het bureau van Stichting Accessibility bestaat uit een vaste staf en een aantal professionals, aangevuld met projectmedewerkers en studenten.

Bureau

Het bureau bestaat uit een vaste staf en een aantal professionals. Daarnaast werken er bij ons doorgaans een aantal projectmedewerkers en studenten van onder meer de Universiteit Twente en diverse hogescholen.

Michel Demmenie is directeur-bestuurder van Accessibility. Michel heeft sinds de jaren 80 vanuit diverse adviesbureaus gewerkt voor opdrachtgevers bij de rijksoverheid, productie-, handel-, transport- opslag- en distributiebedrijven, telecom, gezondheidszorg en onderwijs- en opleidingsinstituten. Zowel in de rol van leidinggevende als die van adviseur.

Eric Velleman is wetenschappelijk directeur en internationaal toegankelijkheidsexpert en verantwoordelijk voor onze onderzoeksprojecten. Eric heeft ruim twintig jaar ervaring bij Bartiméus met visueel gehandicapten. Hij heeft onderzoek gedaan naar toegankelijkheid, gebruikersvriendelijkheid en gebruikersprofielen voor mensen met een handicap en ICT. Als onderzoeker is hij verbonden aan de UTwente waar hij promotieonderzoek verricht. Daarnaast is hij nog altijd verbonden aan Stichting Bartimeus. Lees meer over Eric Velleman.

Ron Beenen is als programma manager verantwoordelijk voor de dienstverlening van de stichting. Ron heeft ruim 12 jaar ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid, hij host de expertgroep e-accessibility bij ShoppingTomorrow, is lid van het Platform Digitoegankelijk van het Ministerie van BZK. Ron geeft regemaltig presentaties en interviews over toegankelijkheid zoals in NOSop3.

Ellen van Latum is relatiemanager. Heb je vragen over ondersteuning rondom digitale toegankelijkheid, wilt u samenwerken aan een toegankelijke digitale wereld voor iedereen dan is zij de persoon binnen onze organisatie met wie u contact kunt opnemen. Ellen is te bereiken op 06-24642495 of via de e-mail: e.vanlatum@accessibility.nl.

Brian Bors is toegankelijkheidsexpert, adviseur en trainer op het gebied van toegankelijkheid van websites en apps. Verder werkt Brian in het Europese project WAI Tools en is Brian game specialist.

Twan van Houtum is technisch consultant en trainer op het gebied van toegankelijkheid van websites en apps. Twan heeft onder meer gewerkt aan het Europese project EIII.

Ruben Brandsma is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites. Daarnaast is hij ook werkzaam als projectmedewerker.

Daniël Strik is junior technisch consultant op het gebied van toegankelijkheid van websites en apps

Jules Ernst is technisch consultant op het gebied van toegankelijkheid van websites.

Bart Oosterveld is onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid van websites.

Jolanda van Wijk is werkzaam als projectmedewerker.

Tom Lankamp is werkzaam als Coördinator Bureauzaken en houdt zich bezig met de debiteuren- en crediteurenadministratie, HR-administratie, en coördineert onder andere de trainingen.

Bij Accessibility zijn altijd een aantal stagiaires actief van diverse hogescholen en universiteiten.

Tags:
Categorie:
Over Accessibility
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn