Week van de Toegankelijkheid Workshop Toegankelijk reserveren

Evenement
Logo Week van de Toegankelijkheid

Week van de Toegankelijkheid |  Workshop Toegankelijk reserveren

Datum: Donderdag 7 oktober van 13.00 – 14.30 uur
Locatie: Online via Zoom
Uitvoerders: Francis Ter Horst en Irene Zijp
Deelname: Gratis

Wat is een toegankelijk online reserveringssysteem? Hoe kun je zorgen dat jouw online reserveringssysteem optimaal toegankelijk is? Waarom is het eigenlijk belangrijk om je reserveringssysteem toegankelijk te maken? Tijdens deze online workshop gaan we samen ontdekken wat een toegankelijk reserveringssysteem is, en geven we een aantal tips voor het optimaliseren van de toegankelijkheid ervan. 

Na uitleg gekregen te hebben over toegankelijke reserveringssystemen ga je aan de hand van een checklist in groepjes zelf aan de slag met een casus en onderzoeken wat wel of niet toegankelijk is en waar de verbeterpunten liggen.

Heb jij specifieke middelen nodig om de workshop te kunnen volgen dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld in het inschrijfformulier.

Deze workshop wordt gegeven door Accessibility, onderdeel van Bartiméus en is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Bartiméus Fonds.

Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. Een samenleving waarin iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kan ontplooien. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. De stichting is in het bijzonder gericht op mensen met een visuele beperking.