Week van de Toegankelijkheid Workshop Audiodescriptie ‘Toegankelijke video's maken’

Evenement
Logo Week van de Toegankelijkheid

Week van de Toegankelijkheid | Audiodescriptie ‘Toegankelijke video's maken’

Datum: Dinsdag 5 oktober 13:00 – 15:00 uur
Locatie: Online via Zoom
Uitvoerders: Lotte Bijl en Severine Kas

Maximaal aantal deelnemers: 20
Deelname: Gratis

Video en ander beeldmateriaal wordt overal gebruikt. Reclames, instructiefilmpjes, documentaires en meer. Maar wat als je het beeld niet meekrijgt, wat blijft er dan over? Krijg je de boodschap nog wel mee?

In deze workshop nemen we je mee in wetten en normen voor toegankelijke video's. Vervolgens leer je vanuit het perspectief van de slechtziende gebruiker hoe je beelden kan beschrijven en hoe je videomateriaal kan voorzien van passende audiodescriptie. Je krijgt voorbeelden te zien en in de lange pauze gaan jullie zelf aan de slag.

Heb jij specifieke middelen nodig om de workshop te kunnen volgen dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld in het inschrijfformulier.

De workshop wordt gegeven door Accessibility, onderdeel van Bartiméus en is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Bartiméus Fonds.

Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. Een samenleving waarin iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kan ontplooien. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. De stichting is in het bijzonder gericht op mensen met een visuele beperking.