Week van de Toegankelijkheid Webinar Integrale bewustwording

Evenement
Logo Week van de Toegankelijkheid

Week van de Toegankelijkheid | Webinar Integrale bewustwording sessie

Datum: Maandag 4 oktober van 15.00 tot 16.30 uur 
Locatie: Online via Zoom
Uitvoeders: Roeland Sorber en Francis Ter Horst
Deelname: Gratis
 
In deze online bijeenkomst nemen we je mee in de integrale toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. We kijken hierin naar de digitale, fysieke en sociale toegankelijkheid. Leggen we het verschil uit tussen verschillende oogaandoeningen. Want waarom loopt iemand tegen een vrachtwagen op, maar ziet wel een pluisje op de grond liggen?  

Bij digitale toegankelijkheid gaat het allang niet meer om alleen maar de website. Maar ook het gebruik van app’s, navigatie hulpmiddelen, huishoudelijke apparaten die met een touchscreen moeten worden bediend of zelfscan kassa’s. Hoe kun je hier gebruik van maken met een visuele beperking?  

Bij fysieke toegankelijk wordt er vaak gedacht aan een hellingbaan voor mensen in een rolstoel, maar wat heb je nodig als je geen of maar beperkt zicht hebt? Hoe kun je jouw route vinden en veilig je weg vervolgen? 
En wat is dan eigenlijk sociale toegankelijkheid? Hoe leg je aan iemand een route uit als je niet kunt wijzen welke kant iemand op moet gaan? En kun je nu wel of niet tot ziens zeggen? 

Op al deze vragen geven wij antwoord, maar natuurlijk is er ook tijd en ruimte om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan.